Antena 3 CNN Actualitate Religie ÎPS Teodosie a chemat ploaia pe câmpurile din Constanța. Imagini de la slujba anti-secetă

ÎPS Teodosie a chemat ploaia pe câmpurile din Constanța. Imagini de la slujba anti-secetă

teodosie clujba ploaie camp iulie 2024
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, pe câmp, la slujba specială pentru ploaie. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    18 Iul 2024   •   15:46

Rugăciuni pentru ploaie, pe câmpurile pârjolite de canicula de Cod roşu. Preoții din mai multe zone ale țării au făcut slujbe pentru a alunga seceta.

Preoţii de la Mănăstirea Pantocrator, din Teleorman, organizează duminică procesiuni cu moaşte şi rugăciuni ca să cheme ploaia. Patriarhia a îndemnat bisericile să facă astfel de slujbe speciale "la vremuri de secetă".

Şi Teodosie, Arhiepisopul Tomisului, a participat la mai multe astfel de rugăciuni, în localităţi din jurul Constanţei.

”Rugăciunile se rostesc „la vreme de secetă”, potrivit îndemnului Sfântului Proroc Zaharia: „Cereți de la Domnul ploaie la vreme, ploaie timpurie și târzie! Domnul scoate fulgerele și trimite ploaie; El dă omului pâinea și dobitoacelor iarba” (Zaharia 10, 1)”, precizează Patriarhia.

”Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie spre rodirea pământului. De asemenea, fiind conștienți de faptul că Dumnezeu este Cel Care ne dă din cer „ploi și timpuri roditoare” (Fapte 14, 17), facem apel la înmulțirea rugăciunii și ajutorarea celor aflați în nevoi în perioada aceasta de încercare”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie ploaia Constanța slujbe seceta
Cele mai noi știri
Parteneri
x close