Antena 3 CNN Life Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula. Maica Domnului a lăcrimat continuu timp de 26 de zile

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula. Maica Domnului a lăcrimat continuu timp de 26 de zile

icoana f?c?toare de minuni a Maicii Domnului de la manastirea nicula
Mănăstirea Nicula găzduieşte o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Sursă foto: doxologia.ro
14 Aug 2024   •   09:00

Mănăstirea Nicula este un loc de mare importanță spirituală și religioasă în România, cunoscută pentru găzduirea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului. 

Situată în satul Nicula, la câțiva kilometri de orașul Gherla, Mănăstirea Nicula a devenit un important centru de pelerinaj datorită icoanei Maicii Domnului.

Icoana de la Mănăstirea Nicula este considerată făcătoare de minuni datorită faptului că aceasta a lăcrimat continuu timp de 26 de zile.

Mănăstirea Nicula găzduieşte o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului

Mănăstirea Nicula este cunoscută pentru icoana Maicii Domnului cu Pruncul, care este considerată făcătoare de minuni. Situată la câțiva kilometri de orașul Gherla, în satul Nicula, această mănăstire atrage anual mii de pelerini pe 15 august, pentru a prăznui sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Maica Domnului de la Mănăstirea Nicula a lăcrima în anul 1699

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula este cunoscută pentru faptul că a lăcrimat în anul 1699. Conform relatărilor istorice și tradiției locale, icoana a lăcrimat neîncetat timp de 26 de zile, evenimentul fiind interpretat ca un semn miraculos de către credincioși, scrie crestinortodox.ro

Această minune a transformat Mănăstirea Nicula într-un important centru de pelerinaj. De atunci, icoana este venerată ca făcătoare de minuni, atrăgând anual mii de pelerini care vin să se roage și să ceară ajutorul Maicii Domnului.

Istoria icoanei de la Mănăstirea Nicula

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula are o istorie îndelungată și plină de semnificații spirituale, fiind una dintre cele mai venerate icoane din România.

Potrivit sursei citate, icoana a fost pictată în anul 1681 de preotul Luca din Iclod, un renumit iconar al vremii. Ea a fost comandată de către nobilul român Ioan Cupcea, și a fost dăruită bisericii din Nicula, care la acea vreme era o biserică parohială din lemn.

În anul 1699, icoana a devenit faimoasă datorită unui eveniment considerat miraculos. Se spune că, timp de 26 de zile, icoana a lăcrimat neîncetat, acest fenomen fiind interpretat de credincioși ca un semn divin. Vestea minunii s-a răspândit rapid, atrăgând mulțimi de pelerini care veneau să se închine și să ceară ajutorul Maicii Domnului. De atunci, icoana a fost considerată făcătoare de minuni și a devenit un obiect central de venerare.

Pe măsură ce faima icoanei a crescut, biserica din Nicula a devenit un important centru de pelerinaj. În 1712, pe locul vechii biserici din lemn, a fost construită o nouă biserică, iar Mănăstirea Nicula a fost întemeiată în jurul acestui lăcaș sfânt, devenind unul dintre cele mai importante centre monahale din Transilvania.

În timpul ocupației habsburgice, mănăstirea și icoana au trecut printr-o perioadă dificilă, deoarece autoritățile austriece au încercat să impună catolicismul în regiune. Cu toate acestea, icoana și mănăstirea au rămas un simbol al credinței ortodoxe pentru românii din Transilvania.

Astăzi, icoana de la Mănăstirea Nicula continuă să fie un simbol al credinței și un punct central al pelerinajului anual care are loc de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, pe 15 august.

×
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close