Antena 3 CNN Actualitate Religie Cea mai veche relatare despre copilăria lui Iisus Hristos a fost descoperită într-un manuscris descifrat recent

Cea mai veche relatare despre copilăria lui Iisus Hristos a fost descoperită într-un manuscris descifrat recent

„Fragmentul de papirus prezintă un interes extraordinar pentru cercetare”

cea mai veche relatare despre copilaria lui isus a fost descoperita intr un manuscris descifrat
Cea mai veche relatare despre copilăria lui Isus a fost descoperită într-un manuscris descifrat recent
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iun 2024   •   12:26

O bucată dintr-un manuscris care datează de peste 1.600 de ani a fost descifrat și identificat ca un document ce conținte date despre copilăria lui Iisus Hristos.

Manuscrisul, scris pe un papirus din secoul al IV-lea sau al V-lea, a fost ținut într-o bibliotecă din Hamburg, Germania, timp de decenii, crezându-se că este un document nesemnificativ, scrie New York Post.

Cu toate acestea, doi experți au reușit să-l descifreze și spun că este una dintre cele mai vechi copii ale Evangheliei după Toma.

„Bucata de papirus este de un interes extraordinar”, a spus Lajos Berkes, un lector teolog și unul dintre experții care au reușit să-l descifreze.

„Se credea că este o parte dintr-un document obișnuit, cum ar fi o scrisoare privată sau o listă de cumpărături, pentru că scrisul pare foarte neîngrijit. Prima dată am observat cuvântul Iisus în text. Apoi, comparând cu alte papirusuri digitalizate, l-am descifrat literă cu literă și am realizat că nu este tocmai un document uzual”, a mai spus acesta.

Bucata de papirus conținte 13 rânduri scrise cu litere grecești, ce datează din Egiptul Antic, care era o societate creștină la acea vreme.

Manuscrisul descrie începutul poveștii în care Iisus construiește 12 vrăbii din lut, apoi le aduce la viață.

×
Subiecte în articol: iisus hristos manuscris
Citește mai multe din Religie
» Vezi toate știrile din Religie
Cele mai noi știri
Parteneri
x close