Antena 3 CNN Actualitate Religie Ce legătură există între Religie și consumul de droguri. Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu controversat

Ce legătură există între Religie și consumul de droguri. Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu controversat

religieee.jpg
Foto:pixabay.com
04 Dec 2016   •   18:15

Experiențele religioase au asupra creierului un efect similar consumului de droguri, arată rezultatele unui studiu citat de The Independent.

Oamenii de știință de la Universitatea din Utah au monitorizat activitatea cerebrală a 19 mormoni devotați în timp ce efectuau o varietate de sarcini, inclusiv de odihnă, vizionarea unui anunț bisericesc despre rapoarte financiare, rugându-se sau citind Biblia.

În timpul sarcinilor, participanților li s-a spus să apese un buton atunci când "simt spiritul".

Cand au studiat activitatea cerebrală a acestora, cercetătorii au remarcat că anumite zone ale creirului ”se aprind” constant, atunci când participanții raportau gânduri spirituale.

Aceleași zone s-au făcut remarcate și în cazul unor subiecți care au fost puși să asculte muzică ori li s-au administrat droguri recreaționale, în studiile trecute.

Această secțiune a creierului, numită nucleul accumbens, este cunoscut sub numele de "centrul de recompensă" al creierului și controlează dependența și joacă un rol important în eliberarea de dopamină - una dintre substanțele chimice care controlează starea de spirit a unei persoane.

×
Subiecte în articol: religie
Citește mai multe din Religie
» Vezi toate știrile din Religie
Cele mai noi știri
Parteneri
x close