Antena 3 CNN Actualitate Religie Brâul Maicii Domnului, adus la Biserica Sfântul Ilie-Ghencea din București. Credincioșii vin în număr mare pentru a se ruga

Brâul Maicii Domnului, adus la Biserica Sfântul Ilie-Ghencea din București. Credincioșii vin în număr mare pentru a se ruga

Românii au la dispoziție câteva zile pentru a se ruga la racla cu Brâul Maicii Domnului, care se poate găsi la Biserica Sfântul Ilie–Ghencea din București.

de Mădălina Ignat    |    31 Mai 2024   •   10:23

Brâul Maicii Domnului a fost adus în București de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia.

Brâul a fost țesut de Maica Domnului din păr de cămilă, fiind păstrat la Ierusalim până în secolul al IV-lea.

Cea mai mare parte din acest brâu a fost dus pe Muntele Athos, bucăți mici fiind dăruite Mănăstirii Kato Xenia din Grecia, în anul 1522.

Suferind de o boală gravă, împărăteasa Zoe, soția împăratului Leon cel Înțelept, a avut o vedenie dumnezeiască, în care i s-a spus că dacă se va atinge de Brâul Maicii Domnului se va vindeca. 

În urma vindecării sale miraculoase, împărateasa Zoe, soţia lui Leon cel Înţelept, a brodat Brâul cu fir de aur şi l-a reaşezat în racla dăruită de împăratul Arcadie.

Brâul Maicii Domnului a vindecat nenumăraţi bolnavi, motiv pentru care credincioșii vin, zilele acestea,  în număr mare la Biserica Sf. Ilie – Ghencea din Capitală, pentru a se ruga.

Credincioșii se pot închina la racla cu Brâul Maicii Domnului de la Biserica Sf. Ilie – Ghencea din Capitală până pe data de 4 iunie.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
România a fost măturată de furtuna care a făcut ravagii și în vestul Europei
x close