Pachetele vor fi lăsate la ușa casei credincioșilor, minimizând astfel contactul direct, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.
„Pentru pregătirea pâinii și a vinului pentru Paște se vor folosi doar prescuri mici sau pâinișoare mici, ambalate în plastic direct de brutării, nu vor fi tăiate, ci se vor așeza alături de recipientul cu vin, pahar etanș sau sticluță, într-o pungă de plastic, care va fi sigilată. Acestea vor fi sfințite după Sfânta Liturghie din Joia Mare și vor putea fi împărțite credincioșilor la casele lor imediat după sfințirea lor, până în Duminica Învierii. Paștile nu se vor distribui la biserici, ci vor fi trimise credincioșilor, la solicitarea acestora la casele lor, cu ajutorul consilierilor parohiali și a echipelor de tineri voluntari. Pachetul cu sfintele Paște va fi lăsat la ușa casei credincioșilor, minimizând cât mai mult contactul direct cu aceștia”, se arată în comunicatul transmis luni presei.
În ceea ce privește slujbele religioase din Săptămâna Patimilor, acestea se vor face doar în interiorul bisericilor, cu ușile închise, de către preoți și cântăreți, iar la Denia Prohodului Domnului nu se înconjura sfântul lăcaș.
„Slujba Învierii Domnului se va săvârși noaptea, la ora 00.00, doar în interiorul bisericii, fără înconjurarea acesteia, iar imediat după chemarea "Veniți de luați lumină!", preoții vor cânta de trei ori "Hristos a Înviat!", pentru ca și credincioșii să poată cânta troparul Învierii de la casele lor împreună cu noi. Apoi slujba își va urma tipicul firesc în interiorul sfântului lăcaș”, se mai arată în comunicat.