Antena 3 CNN Actualitate Regula nouă impusă de Comisia Europeană în industria alimentară

Regula nouă impusă de Comisia Europeană în industria alimentară

Regula nouă impusă de Comisia Europeană în industria alimentară
Foto: www.sudocrem.co.uk
20 Mai 2013   •   13:13
Reprezentanţii Comisiei Europeane au hotărât ca laptele să aibă o etichetă de origine şi fac o evaluare pentru a stabili ce tip de marcare ar avea un impact mai mare, informează comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, citat de Mediafax.

"Decizia este luată. Va exista o etichetare de origine pe lapte, iar Comisia face o evaluare să vedem ce fel de etichetare. Etichetare a originii naţionale, sau a originii europene", a spus Cioloş.

Comisarul european a afirmat că se fac evaluări şi analize de impact, iar în perioada următoare Comisia Europeană va veni cu o propunere de etichetare justificată.

Comisarul european este de părere că fermierii români ar trebui să creeze un brand naţional pe segmentul laptelui.

"Dincolo de asta revin cu posibilitatea de a avea un branding privat al producătorilor, al originii laptelui. Cred că este în avantajul dumneavoastră şi uitaţi-vă la modelul irlandez. Mai sunt şi alte state membre unde producătorii, asociaţia producătorilor de lapte din Irlanda s-a hotărât să facă un branding al originii laptelui şi să-l comunice consumatorilor", a mai spus Cioloş.

Aproximativ 90% din laptele folosit în România ca materie primă este de provenienţă internă. Acest procentaj ar putea să scadă din 2015, când cotele de producţie în statele UE vor fi eliminate.

×
Subiecte în articol: lapte Comisia Europeana Dacian Cioloş
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close