Antena 3 CNN Actualitate Regulă de pandemie la restaurant: Consumație minima 300 lei pentru cei care vor să rezerve o masă

Regulă de pandemie la restaurant: Consumație minima 300 lei pentru cei care vor să rezerve o masă

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 18:30 03 Feb 2021 Modificat la 18:30 03 Feb 2021
o_1etk9l47moua5v0ktc9ed17chb.jpg
Sursa foto: Hepta

Nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul că orașul Cluj Napoca este unul dintre cele mai scumpe din țară, iar asta se dovedește încă o dată, acum, în pandemie.

Patronii de restaurante au fost grav afectați de situația creata de criza COVID-19, așa că au încercat să găsească tot felul de soluții pentru a rezista pe piață.

Pentru unii, soluția salvatoare a fost montarea unor ingluuri pe terasele restaurantelor. Sunt cel puțin cinci restaurante în Cluj care au apelat la această variantă.

Cei care doresc să rezerve o masă trebuie, însă, să îndeplinească anumite condiții: grupul trebuie să fie format din 6 persoane pentru a închiria un iglu iar clienții trebuie să aibă o consumație minimă totală de 300 de lei. Totodată, aceștia nu vor putea profita foarte mult timp de rezervare. Durata maximă pe care o pot petrece în iglu este de două ore.

În Cluj, doar terasele restaurantelor au putut funcționa în ultimele patru luni, din cauza restricțiilor anti-COVID

Reprezentanții restaurantelor spun că au apelat la această soluție pentru că și investițiile au fost mari. Prețul unui iglu se ridică la 1000 de euro, la care se adaugă costurile cu încălzirea, care nu sunt deloc mici.

Cei de la ANPC spun că totul este legal, pentru că reprezentanții restaurantelor oferă și alternativă celor care nu doresc să închirieze un iglu, păstrând și mesele în aer liber.

În Cluj Napoca restaurantele sunt închise la interior, din cauza pandemiei, de mai bine de patru luni.

×
x close