Antena 3 CNN Actualitate Regionala de Căi Ferate Constanţa, pusă sub sechestru de Fisc

Regionala de Căi Ferate Constanţa, pusă sub sechestru de Fisc

Regionala de Căi Ferate Constanţa, pusă sub sechestru de Fisc
14 Noi 2009   •   11:35

Regionala de Căi Ferate Constanţa a fost pusă sub sechestru. Fiscul şi Serviciul de Impozite şi Taxe au decis să scoată la licitaţie sediul şi terenurile. Motivul îl reprezintă neplata impozitelor pe salarii, cladiri, autoturisme şi alte bunuri. Datoriile se ridică la peste şapte milioane de lei.

Compania Naţională de Căi Ferate nu le-a mai plătit impozitele pe salarii angajaţilor din Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa din februarie anul acesta. ANAF a decis executarea silită a tuturor bunurilor concesionate societăţii feroviare din 1998. Serviciul de Impozite şi Taxe are de recuperat bani de la CFR. Aşa că a pus sechestru şi apoi a scos la licitaţie un teren în suprafaţă de 840 de metri pătraţi, pe care se află sediul unei firme private.

CFR mai are, pe lângă sediul administrativ, cinci terenuri în intravilan cu o suprafaţă de peste 33.000 de metri pătraţi. Dacă seria executărilor silite va continua, regionala CFR Constanţa s-ar putea desfiinţa, înainte ca Ministerul Transporturilor să pună in aplicare planul de reorganizare în acest sens.

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close