Antena 3 CNN Actualitate "Regele parcurilor", Virgil Cârstea, a adus un certificat medical fabricat în procesul cu Primăria Capitalei

"Regele parcurilor", Virgil Cârstea, a adus un certificat medical fabricat în procesul cu Primăria Capitalei

"Regele parcurilor", Virgil Cârstea, a adus un certificat medical fabricat în procesul cu Primăria Capitalei
22 Ian 2009   •   10:59

Virgil Cârstea vrea să revină cu orice preţ la şefia Administraţiei Lacuri şi Parcuri, funcţie din care a fost demis de Sorin Oprescu. Potrivt Jurnalului Naţional, Cârstea a adus în instanţă, în procesul cu Primăria Capitalei, un certificat medical fabricat. Actul arată că Virgil Cârstea era internat în spital în momentul în care a fost demis, fapt ce contravine contractului colectiv de muncă. Lucrurile nu au stat, însă, aşa. Sursele citate de jurnalişti arată că Virgil Cârstea venea în fiecare zi la muncă în perioada respectivă.
Virgil Cârstea a fost demis de primarul Sorin Oprescu pe 11 august anul trecut. El nu a vrut să renunţe la funcţie şi a dat în judecată Primăria Capitalei. În urmă cu o săptămână, magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au dat câştig de cauză şi au anulat decizia prin care primarul Capitalei l-a concediat. În plus, instanţa l-a obligat pe Sorin Oprescu să-i redea lui Cârstea funcţia deţinută anterior şi să-i plătească salariile pe care ar fi trebuit să le primească pe perioada de concediere şi până la repunerea în funcţie.
Jurnalul Naţional susţine că magistraţii Tribunalului Bucureşti au luat decizia în favoarea lui Cârstea pe baza unui certificat medical emis fraudulos. Regele parcurilor ar fi făcut rost de un certificat care demonstra că în perioada 7-11 august 2008 a fost internat în Spitalul Ministerului de Interne, în grija doctorului chirurg Adrian Murea. Astfel, documentul arăta că Virgil Cârstea a fost demis în timp ce era internat în spital, fapt ce contravine contractului colectiv de muncă. Numai că, în zilele în care ar fi trebuit să fie la spital, Virgil Cârstea a venit la serviciu, fără să acuze vreo durere sau boală, le-au declarat surse demne de încredere jurnaliştilor.
Situaţia s-a schimbat pe 11 august, când a fost dat afară, şi nu a mai venit la biroul său. Jurnaliştii atrag totodată atenţia că certificatul medical a fost emis de un doctor anchetat la rândul său de procurorii anticorupţie. Adrian Murea a fost pus sub învinuire anul trecut de procurorii DNA pentru mai multe escrocherii imobiliare derulate sub semnătura unor pacienţi decedaţi. Prejudiciul estimat de procurori se ridică la peste un milion de euro.
Decizia Tribunalului Bucureşti a fost atacată prin recurs de avocaţii Primăriei Capitalei, iar procesul dintre Virgil Cârstea şi administraţia locală este în derulare.
Virgil Cârstea a ajuns la şefia Administraţiei Lacuri şi Parcuri odată cu venirea lui Traian Băsescu la conducerea Primăriei Capitalei. Supranumit "regele parcurilor din Capitală" şi cunoscut ca un apropiat al Elenei Udrea, Cârstea a controlat, susţin jurnaliştii, toate afacerile din parcurile Herăstrău, Floreasca şi Cişmigiu până în ziua în care a fost demis.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close