Antena 3 CNN Actualitate Refrendumul secuiesc - simplu sondaj

Refrendumul secuiesc - simplu sondaj

Refrendumul secuiesc - simplu sondaj
13 Feb 2007   •   17:19

Liderii Coaliţiei au discutat la Palatul Victoria referendumul organizat de secui. Vasile Blaga a susţinut că o analiză a ministerului pe care îl conduce arată că referendumul secuiesc nu este ilegal şi nici anticonstituţional. Declaraţia ministrului democrat al Internelor vine în aceeaşi zi în care preşedintele Băsescu a susţinut, într-o conferinţă de presă alături de preşedintele Ungariei, că referendumul este ilegal şi anticonstituţional.

Băsescu este de acord cu Blaga: demersul secuilor e legal
Într-o intervenţie televizată, şeful statului a precizat că declaraţiile sale despre referendum au fost ?neînţelese şi trunchiate?. Ce s-a întâmplat în cele 3 judeţe nu a fost referendum ? demers care ar fi fost ilegal ? ci o testare a voinţei populaţiei, susţine şeful statului, care nu vine în contradicţie cu Constituţia. ?Dacă ei ar încerca să valorifice rezultatele acestui test, atunci demersul ar fi profund anticonstituţional?, a explicat Traian Băsescu. Pentru a-şi clarifica poziţia, şeful statului a cerut să fie citat aşa cum apare în comunicatul de presă de pe site-ul Preşedinţiei.

Declaraţia preşedintelui din timpul conferinţei susţinute alături de preşedintele Ungariei
Provocat de un ziarist maghiar, Băsescu a atacat subiectul referendumului care se desfăşoară în aceste zile în Harghita, Covasna şi Mureş. În opinia preşedintelui, acesta este ilegal şi nu respectă Constituţia. ?Se spune că ar fi o măsură de testare a dorinţelor populaţiei. Dacă este doar atât, putem să considerăm că este ceea ce se afirmă. Dar dacă cei care azi fac teste (nu înţeleg exact ce testează - răbdarea statului, Constituţia) dacă vor să valorifice rezultatul acestui referendum ilegal, România va aplica fără ezitare Constituţia şi legile?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close