Antena 3 CNN Actualitate Reforma Macovei - lăudată de SUA şi UE

Reforma Macovei - lăudată de SUA şi UE

Reforma Macovei - lăudată de SUA şi UE
09 Feb 2007   •   09:51

Ambasadorul Statelor Unite, Nicholas Taubman, s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei, Monica Macovei, pentru a discuta despre cooperarea româno-americană în domeniul justiţiei şi aplicării legii. Cei doi au mai discutat despre eforturile României în lupta împotriva corupţiei. Taubman apreciază reforma lui Macovei şi deciziile pe care ministrul le-a luat în cadrul luptei împotriva corupţiei şi a crimei organizate.

Potrivit cotidianului ?Ziua?, Ambasadorul speră ca propunerea de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate să fie aprobată într-o formă care va fi credibilă în ceea ce priveşte tragerea la răspundere a funcţionarilor publici, prin stabilirea unui mecanism de analiză independentă a averilor acumulate de funcţionarii publici.

Joi, opoziţia a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, intitulată ?Minciuna - adevărul justiţiei lui Macovei?.

Comisarul european pentru justiţie, libertate şi securitate, Franco Frattini, şi-a reafirmat admiraţia faţă de ministrul român al justiţiei, Monica Macovei, întrebat fiind în legătură cu anunţata moţiune de cenzură împotriva acesteia de luni, din legislativul României.

'O apreciez pe deplin pe doamna ministru Macovei. Am fost de multe ori la Bucureşti şi am spus-o şi atunci, în public, de fiecare dată, că îl apreciez pe ministrul Justiţiei', a declarat comisarul Frattini, într-o videoconferinţă de presă ţinută în comun cu comisarul european pentru mediu, Stavros Dimas, referitoare la 'delictele asupra mediului înconjurător'. Franco Frattini şi-a mai exprimat speranţa că România va reuşi să înfiinţeze Agenţia Naţională pentru Integritate. 'Aceasta face parte dintr-un important pachet politic şi sunt încrezător că Parlamentul român, pe care îl respect pe deplin, va lua o decizie corespunzătoare', a mai spus el, adăugând că nu doreşte să comenteze în legătură cu moţiunea de cenzură împotriva ministrului Macovei.

Antena3.ro, Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close