Antena 3 CNN Actualitate Referendumul ne costă 60 milioane RON

Referendumul ne costă 60 milioane RON

Referendumul ne costă 60 milioane RON
25 Apr 2007   •   17:50

Ministrul de Interne Cristian David a anunţat că Guvernul a adoptat planul de organizare pentru referendumul de pe 19 mai, referitor la demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. David a precizat că secţiile de votare se vor deschide la 8 dimineaţa şi se vor închide la ora 20.00. Alegătorii vor putea să se pronunţe cu DA sau NU la întrebarea ?Sunteţi de acord cu demiterea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu??.

Un aspect important legat de referendum este cel financiar. Costurile de organizare se vor ridica la 60 de milioane de lei, adică în jur de 18 milioane de euro.

"În acelaşi timp au fost prevăzute câteva condiţii cu privire la finanţarea campaniei pentru referendum. Aceasta se va face conform Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, asimilând astfel condiţiile pentru alegerea preşedintelui cu cele pentru organizarea referendumului, respectiv fixarea plafonului echivalent a 25.000 de salarii minime pe economie", a spus David.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close