Antena 3 CNN Actualitate Referendum. Bucureştenii vor decide viitorul Capitalei pe 19 iunie

Referendum. Bucureştenii vor decide viitorul Capitalei pe 19 iunie

Referendum. Bucureştenii vor decide viitorul Capitalei pe 19 iunie
Foto: Mediafax
14 Apr 2011   •   09:50

Consilierii generali au aprobat, miercuri seară, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, organizarea pe 19 iunie a proiectului privind desfăşurarea referendumului local referitor la Legea Capitalei, în forma propusă de PDL, transmite Mediafax.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a declarat nemulţumit de varianta pentru referendum adoptată de consilieri. El consideră că cele şapte întrebări la care trebuie să răspundă bucureştenii sunt  inutile.

"Sunt prea multe şi sunt aiurea. Vă dau un singur exemplu, . Unii or să spună da, alţii, nu. Care e relevanţa acestei întrebări", se întreabă edilul.

Consilierii au respins varianta de referendum a primarului Capitalei, care cuprindea o singură întrebare. Bucureştenii ar fi trebuit să-şi spună părerea în privinţa transferului de atribuţii de la primăriile de sector către Consiliul General. Întrebarea fusese propusă de către reprezentanţii USL.

Referendumul a trecut cu trei amendamente propuse de viceprimarul Mircea Raicu, din partea PDL - PRM - PNG.

Ideea referendumului a pornit ca urmare a intenţiei preşedintelui PDL Bucureşti, Elena Udrea, de a modifica Legea Capitalei, prin reorganizarea administrativ-teritorială a Bucureştiului.

A fost aprobat şi bugetul Capitalei. Vezi unde se duc cei mai mulţi bani

Şi bugetul Capitalei a fost adoptat miercuri seară în Consiliul General, cu amendamentele propuse de PDL, PRM şi PNG. Proiectul alocă sume mai mari subvenţiei pentru încălzire, spitalelor şi transportului public, dar reduce semnificativ fondurile pentru proiecte de investiţii, spre nemulţumirea primarului general Sorin Oprescu.

În proiectul de buget adoptat de consilieri, se dau mai puţini bani pentru investiţiile aflate deja în derulare: diametrala Buzeşti-Uranus, stadionul Lia Manoliu şi conectarea Splaiului Independenţei cu autostrada A1.

"Nu sunt decât bani blocaţi din dorinţa de a satisface, probabil în colegiul doamnei Udrea realizări", a spus edilul Sorin Oprescu.

 





×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close