Antena 3 CNN Actualitate Ce au mâncat românii în prima zi la terase: ciorbă, sarmale, ciolan de porc, rață cu varză și papanași

Ce au mâncat românii în prima zi la terase: ciorbă, sarmale, ciolan de porc, rață cu varză și papanași

<1 minut de citit Publicat la 12:50 02 Iun 2020 Modificat la 12:50 02 Iun 2020
Ce au mâncat românii în prima zi la terase: ciorbă, sarmale, ciolan de porc, rață cu varză și papanași

Redeschiderea teraselor a reprezentant un start încurajator după două luni și jumătate în care au fost închise.

"Capacitatea noastră este mult diminuată față de ce reprezintă normalul. Terasele funcționează la 40% din capacitate, iar interioarele nu sunt încă folosite. Cu toate acestea, gradul de ocupare de 100% de ieri de la prânz este o dovadă clară că bucureștenii își doreau să se reîntoarcă în restaurante", a declarat Daniel Mischie, CEO al unui lanț de restaurante.

La capitolul băuturi, bucureștenii au preferat berea, limonada și vinul.

În restaurantele de tip casual dinning, au fost, în medie, 2-3 persoane la o masă, iar la cele de tip berării sau restaurante eveniment, media a fost de 4 persoane. Nota de plată pentru o masă a fost între 90 și 120 de lei.

Dacă, înainte de pandemie, locațiile din Centrul Istoric aveau aproape 50% dintre clienți turiști străini sau expați, iar cele de tip casual dinning 20-30%, acum prezența unor clienți străini în restaurante a fost o excepție.

Sursa: Mediafax

×
Etichete: preparate terase
x close