Antena 3 CNN Actualitate Recursul în dosarul senatorului Cătălin Voicu, amânat de instanţa supremă pentru 17 decembrie

Recursul în dosarul senatorului Cătălin Voicu, amânat de instanţa supremă pentru 17 decembrie

Recursul în dosarul senatorului Cătălin Voicu, amânat de instanţa supremă pentru 17 decembrie
Foto: Intact Images
19 Noi 2012   •   13:01

Completul de cinci judecători de la instanţa supremă care trebuia să înceapă luni discuţiile în recursul din dosarul de corupţie al senatorului Cătălin Voicu a fost amânat de judecători pentru 17 decembrie, după ce avocaţii lui Voicu şi Marius Locic au cerut un nou termen pentru a pregăti apărările, informează Mediafax.
   
Discuţiile din dosarul în care Cătălin Voicu, Marius Locic, Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu au contestat condamnările primite pentru fapte de corupţie trebuia să înceapă luni, la Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
   
Instanţa a admis cererea şi a stabilit ca dosarul să fie judecat în 17 decembrie.
   
În 1 iunie, senatorul Cătălin Voicu (suspendat din PSD) a fost condamnat de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la două pedepse de trafic de influenţă, respectiv la patru şi cinci ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare. Voicu ar urma să execute pedeapsa cea mai mare, de cinci ani, din care judecătorii au scăzut perioada în care a stat în arest preventiv, din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011.
   
Omul de afaceri Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, un an şi două luni pentru fals în înscrisuri şi un an şi şase luni pentru fals intelectual, urmând să execute în regim de detenţie pedeapsa cea mai grea, de patru ani.
   
Fostul preşedinte al Secţiei civile a instanţei supreme Florin Costiniu a fost găsit vinovat de complicitate la trafic de influenţă, pentru care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru un termen de încercare de şase ani.
   
Omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, judecătorii instanţei supreme suspendându-i executarea pedepsei pentru un termen de încercare de şapte ani.
   
Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marus Locic au stat şi ei în arest preventiv din 8 până în 12 aprilie 2010.
   
Instanţa arăta, în motivarea deciziei din 1 iunie, că senatorul Cătălin Voicu s-a folosit de calităţile sale de înalt demnitar al statului şi de influenţa pe care o avea în exercitarea acestei funcţii, angrenând în activităţile infracţionale magistraţi, poliţişti şi funcţionari, cărora le cerea soluţii favorabile la instanţe sau la urmărire penală.
   
Costel Căşuneanu a scăpat de închisoare fiindcă a cooperat cu anchetatorii, iar prin declaraţiile complete pe care le-a dat procurorilor şi judecătorilor a contribuit la aflarea adevărului şi la justa soluţionare a cauzei, demascând limbajul disimulat al senatorului Voicu, a mai arătat instanţa supremă.
       
   

×
Subiecte în articol: marius locic instanta suprema
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close