Antena 3 CNN Actualitate Reconstituire în cazul Cioacă. Sângele Elodiei, reanalizat de procurori

Reconstituire în cazul Cioacă. Sângele Elodiei, reanalizat de procurori

Reconstituire în cazul Cioacă. Sângele Elodiei, reanalizat de procurori
13 Oct 2008   •   18:55

Petele de sânge din apartamentul familiei Cioacă ar putea fi chiar harta crimei. După reconstituirea scenei prezumptivei ucideri a Elodiei, procurorii sunt de părere că se poate obţine şi o condamnare. Simularea comandată de procurori se numeşte expertiză de interpretare a mecanismelor de producere a urmelor biologice şi a fost realizată pentru prima dată în România. Această expertiză presupune recitirea petelor de sânge găsite în dormitorul celor doi pe o sticlă de parfum, pe tocul uşii, pe gresie, dar şi în maşina lui Cioacă.
Criminaliştii au analizat rezultatul şi spun că cei doi soţi s-au certat în dormitor, după care Cioacă a început să-şi bată soţia. Elodia a fost lovită de mai multe ori cu un obiect dur iar sângele s-a împrăştiat în toată casa. Ei cred, că, iniţial, Cioacă nu a vrut să o ucidă însă a dat prea tare, femeia s-a dezechilibrat, a căzut, iar asta i-a cauzat moartea. S-a speriat şi primul lui gând a fost să scape de trupul neînsufleţit al soţiei. A pus cadavrul într-o geantă de dimensiuni mari şi l-a transportat într-un loc necunoscut. Apoi a încercat să scape de petele de sânge.
Surse din cadrul Parchetului General spun că anchetatorii sunt optimişti. Cred că pot obţine o condamnare si fără a găsi cadavrul. Pe de altă parte, însă, avocatul lui Cioacă susţine că expertiza este ambiguă şi nu poate prezenta data la care au apărut acele pete de sănge.
Primul care a văzut rezultatele a fost chiar poliţistul care astăzi a fost chemat la parchet.
Observator

×
Subiecte în articol: elodia ghinescu Cristian Cioaca
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close