Traian Băsescu a folosit UE pentru a se proteja, în 2012, profitând de conexiunile din PPE și de poziția sa în statul român (numiri de judecători și procurori, modificări în lege, presiuni pe funcționari).
Dan Voiculescu ar putea fi apărat de UE în calitatea sa de simplu cetățean. Mecanismele UE sunt activate în cazul unor abuzuri ale statelor împotriva cetățenilor acestora și, de regulă, sancționează guvernele vinovate.
Meciul pare pierdut din start de Dan Voiculescu, după o rețetă verificată în cazul Adrian Năstase. Nu este exclusă, totuși, o decizie surpriză a instanței, care ar putea solicita refacerea rechizitoriului, de către procurori, considerând că este lovit de nulitate absolută.
Cel puțin zece greșeli grave, dacă nu abuzuri, au fost sesizate de avocatul Gh. Mateuț în rechizitoriu.
Potrivit acestuia, s-a intenționat de la început inculparea liderului PC, dar acesta a fost introdus în ultima clipă în dosar, pentru a nu avea posibilitatea să se apere. Un astfel de viciu de procedură este automat sancționat de CEDO, ceea ce ar pune România într-o poziție extrem de delicată pe plan european.
Citeşte pe dcnews.ro cele 10 motive pentru care dosarul lui Dan Voiculescu ar trebui restituit procurorilor, care sunt obligaţi să-l refacă în întregime.