Antena 3 CNN Actualitate Recalcularea pensiilor a intrat în vizorul Consiliului Concurenței. Cum ar fi fost păcăliți pensionarii să plătească mii de lei

Recalcularea pensiilor a intrat în vizorul Consiliului Concurenței. Cum ar fi fost păcăliți pensionarii să plătească mii de lei

pensionari impozit bani profimedia images
Răsturnare de situație în cazul legii pensiilor. FMI recomandă României să modifice legea pentru că nu sunt bani
de Cătălina Iordache    |    19 Iun 2024   •   10:27

Recalcularea pensiilor a ajuns în vizorul Consiliului Concurenței, în contextul în care mai mulți pensionari ar fi fost păcăliți să plătească mii de lei, după ce companiile de servicii de arhivă ar fi făcut mai multe înțelegeri ascunse între ele. 

Consiliul Concurenței bănuiește o posibilă înțelegere între mai multe companii care păstrau în arhive documentele necesare pensionarilor la recalculare. Mai multe indicii au venit chiar de la Ministerul Muncii. 

Este vorba despre documente care atestă vechimea în muncă a pensionarilor și faptul că au primit sporuri sau diverse prime, ceea ce le-ar putea aduce bani în plus la recalcularea din toamnă.

Pentru aceste acte, pensionarii ar fi plătit mii de lei, sume mult prea mari, la care s-ar fi înțeles aceste companii din domeniu, deși tarifele sunt stabilite de autoritățile de stat. 

Citește și: 1,7 milioane de pensionari nu vor primi niciun ban în plus, după procesul automat de recalculare a pensiilor

Cu toate acestea, investigația desfășurată de Consiliul Concurenței este una de durată, urmând să vedem ce măsuri vor lua autoritățile pentru a-i proteja pe pensionari pe termen scurt. 

×
Subiecte în articol: pensionari Consiliul Concurentei
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close