Antena 3 CNN Actualitate Reacţia CNA față de modul în care jurnaliștii români au fost tratați la finalul Consiliului JAI de la Bruxelles

Reacţia CNA față de modul în care jurnaliștii români au fost tratați la finalul Consiliului JAI de la Bruxelles

Ştefan Petrică
<1 minut de citit Publicat la 14:27 09 Dec 2022 Modificat la 14:46 09 Dec 2022
CNA
Poziția Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) - reacţie față de modul în care jurnaliștii români au fost tratați la finalul reuniunii JAI de ieri, de la Bruxelles Sursa foto: Facebook | CNA

Ministrul de Interne al Austriei Gerhard Karner a refuzat să vorbească cu jurnaliștii români după votul împotriva țării noastre privind aderarea la spațiul Schengen și și-a pus bodyguarzii să-l păzească de întrebările presei române.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a transmis către Ambasada Republicii Austriei în România că indiferent de rezultatul unei situaţii politice, presa trebuie să aibă posibilitatea de a se adresa celor care ocupă funcții publice.

"Îndepărtarea jurnaliștilor români este un gest care nu are nicio legătură cu valorile democratice, nefiind în concordanță cu ceea ce înseamnă libertatea presei ca valoare fundamentală a Uniunii Europene. Totodată, CNA consideră că o astfel de atitudine încalcă dreptul la corecta informare a cetățenilor români", conform comunicatului CNA.

SCRISOARE DESCHISĂ Către: AMBASADA REPUBLICII AUSTRIA ÎN ROMÂNIA În atenția: Excelenței Sale, doamna Adelheid FOLIE,...

Publicată de CNA - Consiliul Național al Audiovizualului pe Vineri, 9 decembrie 2022

"Misiunea Consiliului Național al Audiovizualului este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare şi responsabilitatea faţă de public în domeniul comunicării audiovizuale, iar cetățenii români au dreptul de a fi informați si nu ignorați", potrivit CNA.

×
x close