
Ameninţările iau amploare în cazul elevei din Capitală, avertizată de mai multe colege că o vor ucide în bătaie. Deşi victima a lipsit de la şcoală din cauza unor probleme cardiologice, teroarea continuă. Agresoarele abia aşteaptă să dea de ea. Între timp, autorităţile încep să facă paşi în anchetă. După difuzarea cazului la Antena 3 CNN, Ministerul Educaţiei a cerut explicaţii Inspectoratului Școlar, iar reprezentanţii Poliţiei Capitalei au chemat-o pe mama elevei la discuţii. În plus, au început cercetările asupra polițistului care a tergiversat cazul.
Coşmarului elevei de la Liceul Dragomir Hurmuzescu pare fără sfârşit.
Maria, mama elevei ameninţate: „Fetele întreabă în continuare de ea. Nicio schimbare! Întreabă de ea unde este. E timorată, îi e frică. Nu iese afară din casă. Îi e frică să meargă la magazin. Îi e frică să mai răspundă la telefon.”
Teama permanentă a agravat afecţiunea cardiacă de care suferă eleva. Disperată, mama acesteia a cerut ajutor de la toate autorităţile. Ba chiar a făcut plângere împotriva poliţistului care ar fi trebuit să se ocupe de dosarul de ameninţare. Când a aflat că se va mediatiza cazul, poliţistul ar fi avertizat-o că este intangibil.
Discuție înregistrată:
Polițist: „Aţi spus că problema va ieşi public. Ce problemă?”
Mama elevei amenințate: „Păi ce se întâmplă cu copilul ăsta?”
Polițist: „Ce se întâmplă, doamnă?! N-are o mână ruptă, n-are un ochi scos. Am 20 de ani de muncă în penal şi nimeni n-are cum să mă combată. Am 20 de ani de muncă în penal şi îmi asum: sunt şmecher, sunt puternic pe penal. Nu mă contrazice nimeni!”
Ce spune Poliția Capitalei
Într-un răspuns pentru Antena 3 CNN, Poliţia Capitalei susţine că agentul s-a ocupat de dosar şi a întreprins toate procedurile legale.
„Au fost demarate toate activitățile procedurale, fiind audiate mai multe persoane, o parte dintre ele în calitate de martori, precum și eleva bănuită. Cercetările sunt continuate (...) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de amenințare”, a mai transmis Poliția Capitalei.
Cazul elevei a ajuns şi în atenţia Ministerului Educaţiei. Instituţia a cerut un raport de la Inspectoratul Şcolar. Pe de altă parte, se fac demersuri pentru combaterea violenţei în şcoli.
Daniel David, ministrul Educaţiei: „Am semnat ordinul pentru a pune la dispoziția școlilor 1,5 milioane de lei prin care pot aplica cu proiecte, astfel încât să încercăm să controlăm partea asta de violenţă în şcoli. Deocamdată, încercăm să angajăm mai mulți consilieri şcolari.”
Totodată, se va lansa „butonul roşu”, un sistem prin care elevii pot raporta cazurile de violenţă. Un raport Salvaţi Copiii arată că aproape o treime dintre elevi au fost agresaţi fizic în şcoală, iar 29% se tem să mai meargă la cursuri.