''Trebuie să ne pregătim pentru scenariul trei. Eu am spus de acum două săptămâni când am început școala, că ușor-uşor vom intra în scenariul trei. Ne luptăm cu un virus foarte contagios, invizibil, nu prea avem arme împotriva lui, decât să încercăm să ne responsabilizăm copiii să plece de acasă cu gândul că trebuie să respecte regulile.
În şcoală, da, se respectă regulile, exact cum spunea şi domnul premier, pot spune că avem chiar copii chinuiţi, pentru că regulile sunt foarte dure. Nu este deloc uşor să stai 5-6 ore cu masca pe figură, chiar 7 ore la gimnaziu.
Nu este absolut deloc uşor nici pentru profesori şi trebuie să apreciem acest lucru, chiar dacă mai avem noi contradicţii pe reţelele de socializare (...) Guvernul a acţionat cu întârziere, pentru că era nevoie ca aceste sume care nu sunt mici, sunt consistente, 175 de milioane de euro, să apară undeva de la sfârşitul anului şcolar, astfel încât în acest moment trebuia să fim pregătiţi pentru scenariul trei, atunci când fi nevoie (...) Anum va fi compromis, îmi pare rău să spun acest lucru, dar suntem într-o situaţie ingrată şi dacă ne mai şi certăm şi nu încercăm să ne sprijinim copiii, atunci ne batem joc de un an şcolar întreg'', a spus Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.
Rareş Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor a avut şi el o reacţie despre cum se desfăşoară şcoala în pandemie şi spune că mulţi dintre profesori refuză să facă ore online cu elevii din diferite motive.
''Cred că e nevoie şi de o parte legală, pentru că până la urmă, salarizarea este aceeaşi, indiferent dacă intră să predea în mediul online. Până la urmă, în oblgaţiile profesorilor intră şi partea aceasta de educaţie online, desigur cu asigurarea infrastructurii şi a formării necesare'', a spus președintele Consiliului Național al Elevilor.