Antena 3 CNN Actualitate Reacția NATO, după ce bucăți de dronă rusească au căzut în România: „Aceste acte sunt iresponsabile și periculoase”

Reacția NATO, după ce bucăți de dronă rusească au căzut în România: „Aceste acte sunt iresponsabile și periculoase”

portul ismail atacat cu drone
Atac masiv la granița României, rușii au lovit cu drone portul Ismail
de Ioana Coman    |    25 Iul 2024   •   21:17

NATO a anunţat joi că nu are niciun indiciu că resturile de drone de provenienţă rusească găsite în România sunt dovada unui atac intenţionat asupra teritoriului Alianței. Cu toate acestea, NATO atrage atenția cu privire la acţiuni „iresponsabile şi potenţial periculoase”, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

„Deşi NATO nu are nicio informaţie care să indice vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat, aceste acte sunt iresponsabile şi potenţial periculoase”, a declarat un purtător de cuvânt al Alianţei într-un comunicat.

Textul adaugă că în ultimele zile NATO şi-a intensificat măsurile de supraveghere şi monitorizare în regiunea Mării Negre, inclusiv prin patrulare aeriană.

Soldații ruși au atacat, miercuri, cu drone portul Ismail, la granița României. Din imaginile transmise de la fața locului se văd drone care se pare că și-au atins ținta în portul Ismail. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis, miercuri, un mesaj RO-alert pentru zona de nord a județului Tulcea. Ministerul Apărării Naționale a ridicat avioane care erau la sol în bazele românești, potrivit planului care se aplică în astfel de situații.

MApN a confirmat, joi, că au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2, în apropierea localităţii Plauru, din judeţul Tulcea.

Zona de Nord a județului Tulcea a fost avertizată și joi, pentru a doua noapte la rând, prin mesaje RO-Alert, informând locuitorii despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian în apropierea graniței cu Ucraina.

România are o frontieră de 650 de km cu Ucraina şi în ultimul an a raportat de mai multe ori prezenţa unor fragmente de drone ruse pe teritoriul său.
 

×
Subiecte în articol: atac drone Rusia drone rusesti NATO
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close