Ultimele informații din războiul declanșat după ce Hamas a atacat statul Israel:
- Gaza a fost "lăsată în întuneric, fără nicio legătură cu lumea exterioară”, în timpul bombardamentelor, spune un martor ocula la spitalul din Gaza
- Tancurile israeliene au trecut de gardul de frontieră în nordul Fâşiei Gaza
- Armata israeliană anunţă "extinderea operaţiunilor terestre" în această seara în Fâşia Gaza
- Forţele armate israeliene după bombardametele Hamas din Tel Aviv: "Sistemul de protectie este puternic, dar nu este ermetic şi facem apel la cetăţeni să se adăpostească"
- Armata israeliană acuză Hamas că îşi 'duce războiul din spitalele' din Gaza
- Raiduri aeriene ample pe Fâșia Gaza
- O echipă medicală a Crucii Roşii a intrat în Fâşia Gaza pentru prima dată de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas
- Franța solicită zilnic sute de camioane de ajutor pentru Gaza cât mai curând posibil
- Ministerul Sănătății din Gaza: peste 7.300 de palestinieni uciși de bombardamentele israeliene, de la începutul războiului declanșat de Hamas
- Gruparea Hamas a lansat două baraje de rachete asupra Israelului, în plină zi. O rachetă a căzut pe un bloc din Tel Aviv
- "Furia mulsumană" cerută de Hamas a scos mii de oameni în stradă în Turcia și Cisiordania
- Teritoriul Egiptului, lovit de două proiectile în noaptea de joi spre vineri
- Rusia își tensionează relația cu Israelul, după vizita unei delegații Hamas la Moscova
- IDF: Hamas are 229 de ostatici
- Israelul efectuează incursiuni terestre în Gaza cu trupe și blindate pentru a doua noapte la rând
- Hamas la Moscova: niciun ostatic eliberat până la încetarea focului
- Gherilele susținute de Iran au rănit peste 20 de militari americani în ultimele atacuri în Siria și Irak
- SUA bombardează în Siria ținte militare ale milițiilor susținute de Iran
- Israelul spune că nu are niciun interes să extindă războiul
- Sirenele de raid aerian răsună în Tel Aviv și centru Israelului
- Israelul critică Rusia pentru că i-a primit pe liderii Hamas la Moscova
- Zborurile de marfă organizate de guvernatorul Floridei au transportat drone și armură de protecţie pentru Israel
- Rusia cere grupării teroriste palestiniene să elibereze imediat cetăţenii străini ostatici în Gaza
- Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan: Răspunsul Israelului la atacul terorist al Hamas a "depășit de mult punctul de a fi autoapărare"
- IDF și ISA l-au ucis pe șef adjunct al Direcției de Informații a Hamas, care era responsabil de planificarea masacrului din 7 octombrie împreună cu Yahya Sinwar
- O delegație a Hamas, gruparea islamistă palestiniană care controlează Fâşia Gaza, se află într-o vizită la Moscova
Update 22:20 Un martor ocular de la spital spune că Gaza este deconectată de lumea exterioară în timpul bombardamentelor
Gaza a fost "lăsată în întuneric, fără nicio legătură cu lumea exterioară”, a declarat pentru CNN un martor ocular la spitalul Martirilor Al Aqsa din Deir al Balah. Martorul ocular spune că spitalul a primit cadavrele mai multor persoane ucise și mai multe persoane rănite în bombardamentele intense din centrul Gazei, vineri seara.
Ei au adăugat că se așteaptă o creștere a victimelor. Bombardamentul din centrul Gazei s-a concentrat asupra Deir al Balah, tabăra de refugiați Nuseirat și al Zawaida, a spus martorul ocular, adăugând că acum există „bombardări intense” asupra taberelor Al-Maghazi și Al-Bureij.
Update 21:30 Tancurile israeliene au trecut de gardul de frontieră în nordul Fâşiei Gaza
Conflictul Israel- Hamas a trecut la o nouă etapă. Tancurile israeliene au trecut de gardul de frontieră în nordul Fâşiei Gaza. De cealată parte, Hamas cheamă toţi musulmanii la arme.
Update 21:00 Armata israeliană anunţă extinderea operaţiunilor terestre în această seara în Fâşia Gaza
Armata israeliană "îşi va extinde operaţiunile terestre" în această seara în Fâşia Gaza, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, citat de France Presse şi DPA, notează Agerpres.
Anterior, armata israeliană a anunţat intensificarea loviturilor sale "în mod semnificativ" vineri seara asupra Fâşiei Gaza, în cea de-a 21-a zi a războiului său împotriva grupării islamiste Hamas.
"Vom continua să lovim în oraşul Gaza şi în împrejurimile sale", adăugase purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, într-o declaraţie televizată. Nordul Fâşiei Gaza este supus unor intense bombardamente de la 16:00 GMT
Update 20:30: Forţele armate israeliene după bombardametele Hamas din Tel Aviv: "Sistemul de protectie este puternic, dar nu ermetic şi facem apel la cetăţeni să se adăpostească"
"Suntem pregătiţi pentru protecţie pe toate câmpurile de luptă. În zonele civile sunteţi rugaţi să respectaţi instruciuile şi să intraţi în spaţiile securizate. Actionăm pentru rectificarea problemelor găsite în aplicaţia de avertizare. Până în acest moment am trimis mesaje la 310 familii care au avut victime în urma bombardamentelor. Avem obligatţia de a aduce inapoi toate prsoanele răpite.
Suntem în a treia săptămână de război, iar fortele armate sunt amplasate atât aerian, la sol, dar şi marin. Avem o protecţie foarte puternică, dar nu este ermetică. De aceea, facem apel la cetăţeni să se adăpostească în spaţiile special amenajate", a transmis purtătorul de cuvânt al forţelor armate instaelinene, după bombardamentele Hamas în Tel Aviv.
Update 20:00 Armata israeliană acuză Hamas că îşi 'duce războiul din spitalele' din Gaza
Armata israeliană a acuzat vineri gruparea islamistă palestiniană Hamas că îşi "duce războiul din spitalele" din Fâşia Gaza, pe care le utilizează pentru a-şi camufla infrastructurile de comandă şi planificare, şi foloseşte populaţia civilă drept "scut uman", relatează AFP şi EFE.
Într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că "Hamas foloseşte spitalele din Gaza pentru a ascunde o întreagă infrastructură de comandă şi control şi ca refugiu sigur pentru unii terorişti şi comandanţii lor".
Update 19:00 Raiduri aeriene ample pe Fâșia Gaza
O serie mare de explozii a zguduit orașul Gaza vineri seară, potrivit Nic Robertson de la CNN, care relatează în direct în apropierea graniței cu Israelul și Gaza. Robertson relatează că a auzit incendii de tancuri, precum și activitate militară "neobișnuită, intensă și susținută” în ultimele două ore.
"Au avut loc reprize uriașe de incendii de tancuri de unde ne aflăm”, a spus el într-un reportaj de la Sderot.
„Rundă după rundă de foc de artilerie care intră și în Gaza. Impacturi multiple au fost raportate în Gaza și în orașul Gaza”.
Robertson a spus că în urmă cu aproximativ o oră, echipa CNN a văzut un „zid uriaș de fum suflând literalmente din Gaza”. Am raportat că mirosea a genul de fum de acoperire care ar putea fi folosit pentru operațiuni militare.
Televiziunea israeliană a difuzat imagini în direct cu tiruri de rachete din Fâșia Gaza. Forțele de Apărare Israelului nu au comentat cu privire la creșterea activității militare sau dacă a existat o extindere a operațiunilor lor care vizează Hamas.
Update 17:00 O primă echipă medicală a Crucii Roşii a intrat în Fâşia Gaza pentru prima dată de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas
O echipă medicală a Crucii Roşii a intrat în Fâşia Gaza pentru prima dată de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), relatează AFP.
Însoţind un convoi de camioane cu ajutoare umanitare, această echipă este formată din mai mulţi medici specializaţi în răni suferite în urma războiului, potrivit CICR.
Ei sunt dotaţi cu echipamente care le permit să "trateze între 1.000 şi 5.000 de persoane, în funcţie de gravitatea rănilor".
"Nu este însă suficient", a avertizat directorul regional al CICR, Fabrizio Carboni. Aceasta va "ajuta la atenuarea presiunii extreme exercitate asupra personalului medical din Gaza, însă accesul sigur şi susţinut pentru ajutorul umanitar este urgent", a mai spus el.
Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat vineri că 7.326 de persoane au fost ucise şi alte aproape 19.000 au fost rănite în Fâşia Gaza de la începutul războiului.
Update 16:30 Franța solicită zilnic sute de camioane de ajutor pentru Gaza cât mai curând posibil
Ajutorul trebuie să intre în Gaza "cât mai curând posibil”, având nevoie de "sute” de camioane în fiecare zi, a declarat vineri ministrul francez de externe Catherine Colonna într-un interviu acordat postului de radio francez RTL.
"Este absolut necesar să se furnizeze ajutoare în Gaza într-un mod durabil cât mai curând posibil, în volume semnificativ mai mari”, a spus Colonna, adăugând că inspecțiile la camioanele de ajutor au fost un "adevărat obstacol” în calea fluxului de provizii necesare.
Guvernul francez a anunțat joi un zbor de 50 de tone de ajutor pentru Gaza, care include medicamente, ajutor alimentar și corturi, a declarat vineri o sursă a ministerului francez de externe, adăugând că populația din Gaza are „nevoi enorme și în creștere”.
Lipsa unei garanții privind permisiunea ajutorului francez în Gaza este cel mai mare obstacol cu care se confruntă operațiunile de ajutor, a spus sursa, adăugând că "nu există un tratament special pentru ajutorul francez”.
Zborul de ajutor urmează să decoleze mâine spre Egipt, a spus sursa, ca urmare a întârzierilor în găsirea aeronavelor și a echipamentelor logistice adecvate hub-ului pe care autoritățile egiptene l-au dedicat ajutorului din Gaza. Acest ajutor material se adaugă la 20 de milioane de euro (21,1 milioane de dolari) din ajutorul financiar francez, împărțit între organizațiile internaționale multilaterale și ONG-urile internaționale care lucrează deja în Gaza, a adăugat sursa. Un port elicopter francez, "Tonnerre”, se află în drum spre estul Mediteranei, a confirmat o sursă militară franceză, după anunțul guvernului că va sprijini activitatea spitalelor din Gaza.
Colonna a mai spus că în Gaza se aflau 170 de persoane a căror siguranță Franța dorea să le asigure, inclusiv aproximativ 50 de cetățeni francezi, inclusiv lucrători din ONG-uri, împreună cu familiile lor și lucrătorii de la centrul cultural francez din Gaza.
Update 15:35 Cel puțin 7.326 de palestinieni, dintre care 3.038 de copii, au fost uciși în loviturile israeliene asupra Fâșiei Gaza începând cu 7 octombrie.
Anunțul a fost făcut vineri de Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza, controlată de Hamas.
Datele nu pot fi verificate în mod independent, subliniază presa internațională.
La începutul acestei săptămâni, președintele SUA, Joe Biden, a pus sub semnul întrebării realitatea rapoartelor ministerului din Gaza, aflat sub controlul grupării care a atacat Israelul la 7 octombrie.
Instituția din enclava palestiniană a replicat cu un document de 212 pagini în care sunt enumerate numele și numerele de identificare a mii de palestinieni, în legătură cu care a afirmat că au murit în urma bombardamentelor israeliene.
Update 15:05 Sirenele au sunat, vineri după amiază, avertizând asupra unui nou val de atacuri cu rachete din Gaza asupra celui de-al doilea oraș, ca mărime, din Israel.
Imagini distribuite pe rețelele sociale și publicate, între alții, de Times of Israel și Antena 3 CNN, arată o clădire rezidențială cu patru etaje din Tel Aviv, cu acoperișul avariat și cu un incendiu declanșat la ultimele două etaje.
Cel puțin trei persoane au fost rănite în urma bombardamentului, relatează Antena 3 CNN.
Este vorba de un bărbat de 20 de ani, care a suferit răni de gravitate moderată, și de alte două persoane cu răni ușoare.
Corespondentul militar al publicației Times of Israel a publicat un clip video în care este surprins, de la mare distanță, momentul impactului dintre rachetă și imobil, urmat de o explozie și un incendiu.
Footage shows the moment of the rocket impact in Tel Aviv pic.twitter.com/BnyWYeDRgd
— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 27, 2023
Brigăzile Ezzedine al-Qassam, aripa armată a Hamas, au revendicat atacul cu rachete de vineri după-amiază, din Tel Aviv.
Presa israeliană relatează că racheta care a lovit imobilul din oraș făcea parte dintr-un "baraj" de proiectile, dintre care opt au fost interceptate de sistemul Iron Dome.
După un prim val de rachete lansate de Hamas, a urmat o a doua serie de lovituri, care au vizat inclusiv suburbiile din Tel Aviv.
Update 14:05 Manifestații în favoarea palestinienilor aveau loc vineri după-amiază în Turcia, la Istanbul, și în Cisiordania, la Ramallah.
Mii de participanți au scandat în sprijinul celor aflați de trei săptămâni sub efectele blocadei impuse de Israel în Fâșia Gaza, după atacul Hamas in 7 octombrie.
Hamas a chemat, joi, la trei zile de "Furie musulmană", îndemnându-i pe susținătorii din toată lumea să iasă în stradă, pentru a-i presa pe liderii internaționali să rezolve situația umanitară din Gaza.
Update 13:58 Teritoriul egiptean a fost lovit de două ori în noaptea de joi spre vineri, în ceea ce pare să fie o serie de incidente legate de războiul dintre Israel și gruparea teroristă din Gaza.
Prima lovitură a fost consemnată în zona unui spital din Taba, oraș turistic aflat la granița cu Israelul.
O "dronă neidentificată" s-a prăbușit la primele ore ale dimineții peste o clădire din apropierea spitalului, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei egiptene, colonelul Gharib Abdel-Hafez.
Șase persoane au fost rănite ușor în urma incidentului.
Un alt proiectil a căzut ulterior în apropierea unei centrale electrice, într-o zonă deșertică din apropierea orașului Nuweiba, situat la aproximativ 70 km de graniță, în estul Peninsulei Sinai.
Informația a fost confirmată pentru Reuters două surse de securitate egiptene.
Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat, vineri, că elicopterele de luptă au fost trimise către "o amenințare aeriană reperată în regiunea Mării Roșii".
"Din câte am înțeles, lovitura care a avut loc în Egipt își are originea în această amenințare. Israelul va colabora cu Egiptul și cu Statele Unite și va consolida apărarea regională împotriva amenințărilor din regiunea Mării Roșii", a adăugat oficialul israelian.
Update 13:20 O delegație de membri de rang înalt ai grupării islamiste Hamas vizitează Moscova și poartă discuții cu oficiali ai lui Vladimir Putin, într-un demers ce pare menit să ajute Rusia să pozeze drept un factor de influență asupra părților implicate în conflictul sângeros din Orientul Mijlociu.
Delegația grupării palestiniene a fost condusă de Moussa Abu Marzouk.
Acesta s-a întâlnit cu Mihail Bogdanov, ministrul adjunct de Externe, a precizat Hamas.
"Au avut loc contacte în continuarea poziției Rusiei, care solicită eliberarea imediată a ostaticilor străini din Fâșia Gaza, precum și aspecte legate de asigurarea evacuării cetățenilor ruși și a altor cetățeni străini de pe teritoriul enclavei palestiniene", a precizat, la rândul său, Ministerul rus de Externe.
Rusia încearcă să își păstreze rolul de broker semnificativ de putere în Orientul Mijlociu, prezentându-se ca alternativă pentru o posibilă mediere, scrie The New York Times.
Totuși, prin organizarea întâlnirii cu membrii Hamas, Moscova își erodează și mai mult relația sa deja fragilă cu Israelul, comentează sursa citată.
Joi, Ministerul israelian de Externe a cerut Rusiei să-i expulzeze imediat pe oficialii Hamas și a calificat decizia Moscovei de a-i invita la discuții drept "un pas condamnabil, care oferă sprijin terorismului și legitimitate actelor oribile ale teroriștilor".
Update 12:20 Zeci de vehicule militare israeliene se îndreaptă spre Gaza, a relatat, vineri, Antena 3 CNN. Aparent, este vorba de forțe de sprijin pentru raidurile anti-Hamas efectuate de israelieni în interiorul enclavei, arată analistul militar Radu Tudor
Radu Tudor: "O forță de câteva sute de blindate care acționează în sprijinul militarilor ce intervin în interiorul Fâșiei Gaza. Vorbim de forțe de commando israeliene care se duc în Gaza City și încearcă să anihileze sute de focare teroriste Hamas.
Armata israeliană se confruntă cu o grupare cu 30.000 de teroriști, care dispun în Gaza de sute de buncăre, tuneluri și zone de lansare a rachetelor. Din această perspectivă, intervenția (israeliană) în Gaza nu este doar una complicată, ci și una de lungă durată.
Până ce israelienii nu dispun de planurile infrastructurii Hamas, nu pot decât să facă intervenții punctuale și să se întoarcă", a explicat la Antena 3 CNN analistul militar Radu Tudor.
Update 11:20 IDF anunță că numărul ostaticilor aflați în mâinile Hamas este 229.
Gruparea islamistă a eliberat patru femei - două din SUA și două din Israel - în ultimele zile, dar a comunicat că nu va mai elibera alte persoane până la o încetare a focului.
Update 11:00 Trupele israeliene au efectuat raiduri țintite în interiorul Gaza pentru a doua noapte la rând, apoi s-au retras.
Un anunț în acest sens a fost făcut, vineri, de Forțele de Apărare Israeliene, IDF.
Un material video de sursa citată arată tancuri și vehicule blindate deplasându-se pe un drum în apropierea unui câmp, precum și lovituri lansate asupra unor clădiri și zone deschise.
Raidul, care a inclus lovituri executate cu aviația și artileria în cartierul Shaja'iyah, a vizat elemente de infrastructură ale Hamas, între care locații de lansare a rachetelor antitanc, centre de comandă și control militar, precum și teroriști, a precizat IDF.
"Trupele au părăsit zona la finalul misiunilor", se spune în comunicatul forțelor israeliene.
Raidul din noaptea de joi spre vineri vine la o zi după o intervenție cu tancuri în nordul Fâșiei Gaza, despre care IDF a comunicat că face "parte din pregătirile pentru următoarele etape de luptă".
Statul evreu s-a angajat să elimine gruparea Hamas, ca răspuns la atacurile teroriste și la răpirile din 7 octombrie, soldate cu 1400 de morți în Israel și peste 200 de persoane duse în captivitate în Gaza.
Update 10:00 Un membru al unei delegații Hamas care vizitează Moscova a declarat presei ruse că ostaticii capturați în Israel, în timpul atacului surpriză din 7 octombrie, nu vor fi eliberați până la un acord de încetare a focului.
Ziarul rus Kommersant îl citează pe Abu Hamid, care a declarat că Hamas are nevoie de timp pentru a-i localiza pe toți cei care au fost capturați.
"Au capturat (militanții care au atacat Israelul, n.r.) zeci de persoane, majoritatea civili, și avem nevoie de timp pentru a-i găsi în Fâșia Gaza", a declarat Hamid.
Până în prezent, Hamas a eliberat patru ostatici.
Pe 20 octombrie, gruparea islamistă le-a eliberat pe Judith și Natalie Raanan, mamă și fiică, din SUA.
Pe 23 octombrie au fost eliberate două femei din Israel: Yocheved Lifschitz, în vârstă de 85 de ani, și Nurit Cooper, în vârstă de 79 de ani.
Update 09:00 În ultimele zile, atacurile cu drone și rachete asupra bazelor militare din Irak și Siria au rănit 21 de militari americani, anunță Pentagonul.
Militarii au suferit răni minore iar un contractor civil a murit din cauza unui "incident cardiac" în timp ce se adăpostea de un posibil atac.
Trupele americane și ale coaliției care combate grupările jihadiste în Orientul Mijlociu au fost atacate de cel puțin 12 ori în Irak și de patru ori în Siria, de la începutul războiului dintre Israel și Hamas.
Oficialii americani atribuie atacurile unor grupuri iraniene proxy care operează în regiune. Iranul sprijină atât gruparea Hamas din Gaza, cât și gherilele Hezbollah din Liban cu bani și arme.
Statele Unite au aproximativ 900 de soldați staționați în Siria și 2.500 în Irak. Joi, SUA au anunțat că vor desfășura încă 900 de soldați în regiune.
Update 08:00 Statele Unite au comunicat că au lovit două instalații militatre din estul Siriei.
Potrivit oficialilor americani, este vorba de locații cu arme și muniții folosite de forțele iraniene și de grupuri afiliate acestora în atacuri asupra militarilor SUA.
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că "loviturile de precizie" au fost efectuate pentru a proteja personalul american din Irak și Siria și au reprezentat un răspuns la atacurile recente ale unor miliții susținute de Iran.
"Aceste atacuri susținute de Iran împotriva forțelor americane sunt inacceptabile și trebuie să înceteze. Iranul vrea să își ascundă prezența și să nege rolul său în aceste atacuri împotriva forțelor noastre. Nu îl vom lăsa", a spus el.
Austin a avertizat că vor urma noi lovituri americane dacă vor continua atacurile grupărilor sponsorizate de Iran împotriva forțelor americane.
Bombardamentele americane în Siria sunt "separate de conflictul în curs de desfășurare dintre Israel și Hamas și nu constituie o schimbare a abordării noastre", a mai spus secretarul american al Apărării.
Update 01:00 Familiile ostaticilor reținuți de Hamas au avertizat guvernul israelian că „răbdarea lor s-a epuizat”, cerând guvernului să acționeze imediat, potrivit unui comunicat publicat joi.
Părinții și alți membri ai familiei unora dintre ostatici și persoane dispărute și-au exprimat furia față de criza în curs, acuzând guvernul premierului israelian Benjamin Netanyahu că a tăcut în legătură cu soarta celor dragi, care au fost luați ostatici de atacatorii Hamas în octombrie. 7 sau lipsesc.
"Au fost acolo de 20 de zile, 20 de zile în care nu avem idee despre starea lor, dacă sunt îngrijiți, dacă respiră, 20 de zile în care ni se cere să avem răbdare”, a spus Meirav Leshem Gonen, a cărei fiică Romi Gonen a fost răpită de la festivalul de muzică Nova, în declarație.
"Am fost extrem de răbdători, dar suficient. Răbdarea noastră s-a terminat", a spus Gonen.
"Toți familiile ostaticilor și întregul stat Israel care stă în spatele nostru spunem: Ajunge! Răbdarea noastră s-a încheiat”.
Eyal Eshel, al cărui fiu Roni Eshel este dispărut, a acuzat și guvernul că a rămas "tăcut” timp de 20 de zile.
"Din investigațiile pe care le-am efectuat noi, cetățenii lui Israel, am făcut totul singuri”, a spus Eshel.
„Cer un lucru – ridicați-vă de pe locurile voastre, puneți-vă în locul meu și asumați-vă responsabilitatea. Mi-am dedicat toată viața statului. De asemenea, l-am dedicat pe primul meu născut, Roni, Statului Israel – nu-mi întoarce spatele, toată răbdarea noastră s-a epuizat”.
Ditza Or, mama lui Avinatan Or, care a fost răpită și de la festivalul de muzică Nova, a spus:
"Dacă ostaticii nu se întorc, avem o problemă existențială. Facem apel la toți conducătorii din această țară – nu îi numesc lideri pentru că ei nu ne conduc. Acesta nu este de dreapta sau de stânga”.
"Dacă nu le aduci înapoi, locul tău este în coșul de gunoi al istoriei”, a adăugat ea.
Joi, ministrul israelian al apărării Yoav Gallant a declarat că forțele israeliene și autoritățile de securitate vor "face tot ce este necesar” pentru a aduce înapoi ostaticii luați de atacatorii Hamas.
Netanyahu a recunoscut miercuri că va „trebuie să dea răspunsuri” pentru eșecurile serviciilor de informații care au permis cel mai grav atac terorist din istoria israeliană, marcând pentru prima dată când vorbește despre rolul său în căderea securității din 7 octombrie.
Război în Israel, 26 octombrie 2023 | Rusia cere grupării teroriste palestiniene să elibereze imediat cetăţenii străini ostatici din Gaza
Război în Israel, 25 octombrie 2023 | Israelul spune că mai mult de jumătate dintre ostatici au naționalitate străină
Război în Israel, 24 octombrie 2023 | SUA, Israel, Qatar și Hamas, în negocieri pentru eliberarea mai multor ostatici
Război în Israel, 23 octombrie 2023 | Hamas anunță eliberarea a altor doi ostatici din motive umanitare
Război în Israel, 22 octombrie 2023 | Un nou convoi umanitar a intrat în Fâșia Gaza. 17 cisterne, lăsate să treacă