Antena 3 CNN Actualitate RATB a cumpărat troleibuze cu camere de supraveghere. Degeaba

RATB a cumpărat troleibuze cu camere de supraveghere. Degeaba

RATB a cumpărat troleibuze cu camere de supraveghere. Degeaba
12 Sep 2007   •   23:35

Să stăm cu ochii pe hoţi, dar cu ochii închişi. Acesta pare a fi sloganul RATB, care a cumpărat troleibuze cu camere de supraveghere. Peste 200 de camere de ultimă generaţie sunt instalate, dar tot închise au rămas. Anul trecut Regia, a cumpărat 100 de troleibuze. A dat pentru ele 10 milioane de euro. Fiecare e dotat nu cu una, ci cu patru camere de luat vederi. Două acoperă interiorul maşinii, iar celelalte două sunt în exterior şi supraveghează uşile.

Ele ar trebui să ajute la identificarea hoţilor de buzunare sau a celor care distrug maşina. Deocamdată însă, camerele nu au suprins niciun hoţ în acţiune, pentru că nu au funcţionat niciodată. Cei care ar trebui să se ocupe de acest lucru au declarat că Autoritatea naţională pentru prelucrarea datelor cu caracter personal le-a interzis să le folosească. Între timp au intervenit modificări la legislaţie şi trebuie luat un aviz de la Poliţie.

De aici, aprobarea pentru folosirea camerelor nu a venit nici astăzi. De la începutul anului şi până astăzi, pe mijloacele de transport în comun din Bucureşti au avut loc peste 200 de furturi din buzunare şi genţi sau tâlhării. Puţini hoţi au fost reţinuţi şi numai pe baza relatării martorilor. Până la sfârşitul anului, Regia va mai cumpăra alte 150 de troleibuze. Şi ele cu camere de supraveghere.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close