Ca la fiecare examen, au fost candidaţi mulţumiţi şi alţii care şi-au reproşat că puteau mai mult. Peste 800 de elevi au contestat notele obţinute la bacalaureat, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 8 iulie.
Potrivit ministrului Eeducaţiei, Daniel Funeriu, rezultatele reflectă realitatea din sistem şi toleranţă zero faţă de fraudă.
"Cred că aceste rezultate arată starea de fapt a învăţământului românesc. Examenul a fost organizat foarte serios în pofida problemelor cu care ne-am confruntat. Profesorii au arătat că sistemul se poate baza pe ei. M-ar îngrijora situaţia dacă foarte mulţi elevi ar promova examenul prin fraudă", a declarat ministrul Educaţiei, citat de Mediafax.
În topul judeţelor cu cele mai bune medii se află Suceava, Caraş-Severin cu aproximativ 87% grad de promovare, Arad, Bihor, Hunedoara cu peste 85%, cele mai slabe rezultate fiind înregistrate în Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa şi Braşov, cu între 45 şi 55%. Cele mai multe note de zece la bacalaureat au fost înregistrate în judeţele Cluj, Dolj şi Iaşi.
Candidaţii care nu au promovat bacalaureatul, precum şi cei care nu s-au prezentat la prima sesiune a examenului din acest an mai au o şansă la sesiunea din august.
Foto: Intact Images
Antena3.ro