Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în SUA! Liderii republicani se pregătesc să îl sfideze pe Donald Trump în Senat

Răsturnare de situație în SUA! Liderii republicani se pregătesc să îl sfideze pe Donald Trump în Senat

trump-a-anuntat-ce-va-face-in-prima-zi-a-mandatului-e-un-potential-dezastru-pentru-tara-noastra-417828.jpg
Foto: Donald Trump/Facebook
22 Noi 2016   •   17:53

Mai mulţi senatori republicani influenţi strâng rândurile şi ameninţă că vor bloca unele dintre numirile din administraţia Trump, schimbarea de politică faţă de Rusia, precum şi proiectul de a ridica un zid la frontiera Statelor Unite ale Americii cu Mexicul, transmite Reuters.

Partidul Republican şi-a păstrat, după alegerile din 8 noiembrie, controlul asupra Senatului, însă doar cu puţin. Republicanii deţin 52 de fotolii senatoriale faţă de cele 48 ale democraţilor, astfel încât doar câteva voturi pot modifica balanţa de putere.

Senatori precum Rand Paul (Kentucky) şi Ted Cruz (Texas), aprigi adversari ai lui Donald Trump la alegerile primare din Partidul Republican, ar putea deveni extrem de importanţi în această strategie.

Rand Paul a spus că va bloca procedura de confirmare din Senat dacă Trump îi nominalizează pentru postul de Secretar de Stat pe fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani, sau pe fostul ambasador american la ONU, Joe Bolton.

Senatorul Lindsay Graham (Carolina de Sud) a anunţat public că se va opune proiectului de construire a unui zid la graniţa cu Mexicul. Graham nu agreează nici intenţia lui Trump de a îmbunătăţi relaţiile cu Rusia.

Reprezentanţii în Senat ai statelor Arizona, Nebraska, Florida, Maine şi Alaska sunt, şi ei, pregătiţi să îl sfideze pe Trump şi să îi blocheze unele politici, au declarat, pentru Reuters, surse din Congresul american.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close