O cerere de strămutare a dosarului a fost depusă de Ovidiu Tender înainte de condamnare pentru că Alexandru Mihalcea a judecat şi dosarul Rafo I.
Vicepreşedintele Curţii de Apel consideră că cererea lui Tender ar trebui admisă şi decizia de condamnare desfiinţată.
În cazul in care cererea lui Tender nu e admisă, avertizează vicepreşedintele Curţii de Apel Bucureşti, România poate fi condamnată la CEDO pentru încălcarea dreptului la un proces echitabil.
Alexandru Mihalcea a făcut parte, alături de judecătoarea Camelia Bogdan şi din completul care a dat sentinţa în dosarul Telepatia. Ce doi au fost numiţi la Curtea de Apel Bucureşti de la Tribunal, iar prima zi de muncă, 1 iulie, a "coincis" cu primul termen în care ei judecau dosarul privatizării ICA şi în care au luat primele măsuri.
În cel mai grav proces politic al ultimilor 25 de ani, cei doi magistraţi au ignorat probele obţinute chiar de către DNA care ar fi demonstrat nevinovăţia celor 12 inculpaţi din dosarul Telepatia. Cei doi judectori au respins 50 de cereri de probatorii fără nicio motivare. Printre acestea şi audierea fostului ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, dar şi a fostului preşedinte Traian Băsescu. Avocaţii au susţinut că expertizele respinse de magistraţi ar fi putut arunca în aer acuzaţiile DNA.