Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul accidentului din Pantelimon: adolescentul care a ucis un copil și a schilodit un altul era drogat

Răsturnare de situație în cazul accidentului din Pantelimon: adolescentul care a ucis un copil și a schilodit un altul era drogat

imagini de la accidentul din pantelimon
Imagini surprinse de camerele de supraveghere cu momentul în care tânărul de 19 ani schimbă locul cu prietenul lui de 17 ani înainte ca acesta din urmă să provoace accidentul din Parcul Pantelimon. FOTO: Captură video Antena 3 CNN
de Georgiana Murgilă    |    05 Oct 2024   •   11:56

Date noi venite de la autorități deschid o nouă perspectivă în legătură cu tragedia produsă în luna iulie în Parcul Pantelimon din Capitală.

Potrivit raportului toxicologic, adolescentul fără permis care a lovit mortal un băiețel și a lăsat-o infirmă pe sora acestuia era drogat cu canabis.

Făptașul a fost inițial acuzat de ucidere din culpă, însă anchetatorii au schimbat încadrarea, având în vedere gravitatea situației. 

"Se complică ancheta accidentului tragic de la Pantelimon, provocat de un adolescent fără permis de conducere. Acesta urmează să se aleagă cu o nouă acuzație, și anume, conducere sub influența substanțelor interzise.

Potrivit unor surse, raportul toxicologic care arată că acest băiat era sub influența canabisului în momentul în care s-a urcat la volan.

Gestul său necugetat a avut drept consecințe moartea unui minor de nouă ani și accidentarea gravă a sorei acestui minor. Aceasta a fost adusă în stare gravă la spital, iar medicii au luat o decizie drastică, aceea de a-i amputa piciorul, pentru a-i salveze viața.

Vorbim, așadar, despre un adolescent care nu avea permis de conducere în momentul în care a pus mâna pe volan și, în plus, inhala un gaz care cu efecte halucinogene, aflându-se, de asemenea, în video call pe telefon.

La toate aceste circumstanțe agravante se adaugă și faptul că, în mod evident, făptașul nu avea abilități de șofer.

În aceste condiții, procurorii au luat decizia schimbării încadrării juridice inițiale, din ucidere din culpă în omor și vătămare corporală.

Vom vedea când va fi chemat acest adolescent la Parchet pentru a i se comunica încă o acuzație extrem de gravă", a relatat Georgiana Murgilă, senior editor Antena 3 CNN.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close