Antena 3 CNN Actualitate Raportul de activitate al TVR - respins

Raportul de activitate al TVR - respins

Raportul de activitate al TVR - respins
08 Mai 2007   •   16:39

Comisiile reunite ale Senatului şi Camerei pentru cultură au respins raportul de activitate al SRTV pe anul 2006. Raportul a primit 11 voturi împotrivă, niciunul favorabil şi 5 abţineri. Pe de altă parte, raportul Societăţii Române de Radiodifuziune a fost avizat favorabil în unanimitate de către parlamentarii comisiilor reunite de cultură.

Reacţia lui Tudor Giurgiu
Imediat după vot, preşedintele director general demisionar al SRTV, Tudor Giurgiu, a declarat că, în ciuda acestui aviz negativ, are convingerea fermă că actuala conducere a instituţiei a reuşit să propună un model mai aproape de ceea ce ar trebui să facă un serviciu public, oferind emisiuni imparţiale şi atractive.

Întrebat încă de la începutul şedinţei de preşedintele Comisiei senatoriale, Adrian Păunescu, dacă demisia sa are legătură, aşa cum s-a speculat în presă, cu rezoluţia pusă de preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, pe memoriul sindicatelor din TVR, Giurgiu a subliniat că motivele demisiei sale sunt altele. ?Motivele demisiei mele au combinat argumente şi raţiuni de ordin personal cu cele de ordin profesional descrise în scrisoarea pe care am adresat-o Comisiei?, a precizat Giurgiu.

De asemenea, George Pruteanu, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, a apreciat că Tudor Giurgiu a făcut din bună-credinţă erorile semnalate în raportul de activitate al instituţiei, ?din neglijenţa unui artist depăşit de păienjenişul de interese din TVR?.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close