Antena 3 CNN Actualitate Raport CE: Au fost aplicate sancţiuni nesemnificative la cazurile sesizate de ANI

Raport CE: Au fost aplicate sancţiuni nesemnificative la cazurile sesizate de ANI

Raport CE: Au fost aplicate sancţiuni nesemnificative la cazurile sesizate de ANI
Foto: Intact Images
18 Iul 2011   •   17:29

Un raport al Comisiei Europene ce vizează progresele ţării în diferite domenii arată că în cazurile constatate de ANI au fost aplicate foarte puţine sancţiuni, majoritatea nesemnificative, informează Mediafax.

Mai mult decât atât, deciziile instanţelor pe conflicte de interese din aria achiziţiilor publice sunt întârziate din ce în ce mai mult.

Cu toate că ANI şi-a îmbunătăţit metodologia şi eficienţa investigaţiilor sale, soluţiile aplicate de organele competente judiciare şi administrative sunt adesea  nesatisfăcătoare, notează CE.

Eficacitatea luptei anticorupţie este împiedicată de serioase slăbiciuni în recuperarea produselor infracţiunii. Istoricul realizărilor în domeniul bunurilor provenite din infracţiuni care au fost confiscate în România este foarte mic.

De la ultima evaluare a Comisiei, arată raportul citat, România a întreprins demersuri în vederea asigurării unor verificări mult mai eficiente ale licitaţiilor publice împotriva neregulilor ca urmare a evaluărilor de risc. România a reînfiinţat baza legală pentru Departamentul de Luptă împotriva Fraudei (DLAF), echivalentul OLAF, pentru a efectua activităţile de cercetare.

 

×
Subiecte în articol: sanctiuni Comisia Europeana
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close