Antena 3 CNN Actualitate Raportul cu bogații planetei: țara cu mai mulți milionari decât populația României

Raportul cu bogații planetei: țara cu mai mulți milionari decât populația României

Un raport exploziv realizat de două bănci elvețiene dezvăluie numărul milionarilor planetei, dar și țara cu cei mai mulți milionari. Bogații lumii se îmbogățesc și mai mult, chiar dacă cei mai mulți experți avertizează că economia mondială ar putea avea probleme mari în perioada următoare.

Raportul cu bogații planetei: țara cu mai mulți milionari decât populația României
Românii milionari în dolari s-au înmulţit. Avem mai mulţi bogaţi decât Ungaria
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Aug 2023   •   14:17

Statele Unite ale Americii sunt în fruntea clasamentului. Milionarii săi reprezintă 38,2% din totalul mondial.

Mai precis, în Statele Unite sunt 22,7 milioane de milionari, adică mai mulți decât toată populația României.

China este pe locul doi în topul milionarilor, la distanță mare față de Statele Unite. Dar chiar și așa, în China sunt 10% din bogații lumii, adică undeva la 6 milioane dintre ei.

Cei mai bogați oameni ai planetei au afaceri impresionante, case, bolizi de lux și chiar avioane, iar Franța se poate lăuda că a depășit Germania, locul unde sunt adunați 2,6 milioane de bogați. Surpriza acestui clasament este lipsa șeicilor.

Deși sunt foarte bogați, șeicii din țările arabe sunt puțini ca număr, de aceea nu au prins un loc mai sus în acest clasament, precizează news.ro.

Cu toate acestea, averile lor sunt impresionante. De exemplu, șeicii din Abu Dhabi, cea mai bogată familie din lume, au o avere de peste 300 de miliarde de dolari.

Familia regală de aici, aflată de jumătate de secol la conducere, deține, printre altele, clubul de fotbal Manchester City, zeci de palate și se numără printre investitorii companiei SpaceX, a miliardarului american Elon Musk,

Conform Bloomberg, studiul anual realizat de Credit Suisse și UBS a analizat, de asemenea, și ultra-bogații, adică cei cu active de peste 50 de milioane de dolari.

Și aici Statele Unite domină. Același raport arată însă că, totuși, la nivel mondial, numărul de milionari a scăzut față de anii trecuți.

×
Subiecte în articol: bogati milionari șeici Abu Dhabi Elon Musk
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marile publicații americane cer retragerea lui Biden din cursa prezidențială SUA
x close