Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: ”Reforma sistemului de pensii vine cu venituri mai mari pentru milioane de pensionari”

Raluca Turcan: ”Reforma sistemului de pensii vine cu venituri mai mari pentru milioane de pensionari”

raluca turcan facebook
Raluca Turcan, despre reforma sistemului de pensii. Foto: Facebook / Raluca Turcan
14 Aug 2024   •   11:01

Raluca Turcan susține că reforma sistemului de pensii va aduce echitate și venituri mai mare pentru milioane de pensionari. 

”Reforma sistemului de pensii a fost începută de PNL în 2021 și finalizată în 2024, într-un guvern comun PSD-PNL.

Reforma sistemului de pensii va aduce echitate și venituri mai mari pentru milioane de pensionari. Acest lucru a devenit posibil pentru că, în calitate de ministru al muncii, în anul 2021:

  • am început amplul proces de informatizare a tuturor dosarelor de pensie, în urma căruia milioane de dosare au fost transformate din dosare cu șină, prăfuite și degradate, în dosare aflate în format electronic.
  • am dispus ca, la momentul recalculării pensiilor, să fie luate în calcul și alte drepturi, până atunci nerecunoscute, cum ar fi acordul global, munca suplimentară și multe altele.
  • am elaborat proiectul de lege privind reforma sistemului de pensii, care, în proporție de peste 90% a fost menținut și se regăsește în noua lege adoptată anul trecut.
  • am consolidat capacitatea caselor teritoriale de pensii, aducând 1.000 de tineri specialiști în sistem, care să gestioneze bazele de date și procesul de recalculare. Fără transformarea dosarelor cu șină în dosare informatice, reforma sistemului de pensii ar fi fost imposibilă.
  • m-am asigurat că noua formulă de calcul răsplătește munca, aduce echitate și venituri mai mari pentru pensionarii care au muncit o perioadă îndelungată”, a scris Raluca Turcan pe o rețea socială. 

➡️Reforma sistemului de pensii a fost începută de PNL în 2021 și finalizată în 2024, într-un guvern comun...

Publicată de Raluca Turcan pe Marţi, 13 august 2024

×
Subiecte în articol: pensii Raluca Turcan PNL
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close