Antena 3 CNN Actualitate Rafinăria Arpechim nu va fi închisă

Rafinăria Arpechim nu va fi închisă

Rafinăria Arpechim nu va fi închisă
18 Iul 2007   •   14:42

Curtea de Apel Piteşti a respins, miercuri, recursul intentat de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului la decizia Tribunalului Piteşti, care a amânat, la cererea Petrom, executarea unei hotărâri a autorităţii de mediu privind suspendarea autorizaţiei de mediu a rafinăriei Arpechim. Astfel, rafinăria nu va putea fi închisă.

Rafinăria Arpechim a rămas fără autorizaţie de mediu în luna mai şi trebuia să-şi oprească activitatea. Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş spunea că Petrom nu a făcut investiţiile promise pentru protecţia mediului.

Arpechim şi Petrobrazi sunt cele două rafinării ale companiei Petrom. Rafinăria Arpechim este o rafinărie integrală şi include capacităţi de rafinare a ţiţeiului şi de producţie a produselor petrochimice. La Arpechim se procesează atât ţiţei românesc, cât şi ţiţei de import.

Rafinăria Arpechim este conectată la conductele interne de transport (zăcămintele de ţiţei din Oltenia) şi la conducta care face legătura cu Consatnţa şi Marea Neagră pentru importul ţiţeiului.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close