Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, replică dură pentru Cheloo, după ce artistul a spus că nu vrea să poarte "botniță"

Raed Arafat, replică dură pentru Cheloo, după ce artistul a spus că nu vrea să poarte "botniță"

Gabriel Dano
2 minute de citit Publicat la 22:50 08 Iul 2020 Modificat la 22:50 08 Iul 2020
o_1ecnuu5ee1s2n6mq1m1d1ff8qh0b.jpg

În acest context, șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, la TVR, că unul dintre motivele numărului mare de infectări este că o parte dintre oameni au fost influențați de campaniile realizate de personaje cunoscute care îi contrazic pe cei care recomandă măsurile de protecție, vorbind despre libertățile individuale. Raed Arafat trage un semnal de alarmă și spune că tinerii sunt cei influențați de astfel de opinii care conduc la ideea că purtarea măștii e asimilată sclaviei.

"Din momentul în care am început să luăm măsuri de relaxare, de atunci noi am spus că ele pot fi compensate cu măsurile de protecție individuală - mască, igienă în continuare, neparticipare la activități în zone aglomerate, respectarea regulilor la locul de muncă, în transportul în comun.

Din păcate, în ultima perioadă am văzut o intensificare a campaniilor  realizate de personaje cunoscute, chiar de vedete care vin și îi contrazic pe cei care recomandă aceste lucruri, care încearcă să spună că portul măștii poate să  fie refuzat, în ideea că este libertatea fiecărei persoane să refuze (...)

Altul acuză că noi punem oamenii să poarte mască pentru că sunt interese financiare în spate. Și una dintre cele mai importante modalități de a convinge tinerii să nu poarte mască a fost asimilarea ei cu sclavia. Toate aceste lucruri au făcut să influențeze o parte dintre oameni, o parte din grupurile țintă. Aceste campanii sunt organizate bine, nu sunt făcute de o persoană sau alta se vede că sunt organizate, a declarat la TVR, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Șeful DSU spune că soluția e reglementarea legală care să permită autorităților să ia măsuri împotriva celor care aleg să nu respecte regulile și care pot să devină și ei victime în final ale infecției cu noul coronavirus.

"Eu nu pot, ca individ, dacă decid să nu respect regulile, să mă duc și să pun în pericol pe alții, care nu știu că eu sunt infectat, că eu sunt simptomatic și ei pot să devină victimele mele în final și unii dintre ei, după procentele pe care le vedem,  pot ajunge la Terapie Intensivă și poate unii chiar să-și piardă viața", a subliniat Raed Arafat.

Se întoarce România la starea de urgență?

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, în timpul vizitei la Institutul Cantacuzino din București, dacă România riscă să se întoarcă la starea de urgență, în contextul în care s-a înregistrat un număr record de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

"Eu m-am bazat și mă bazez în toată această perioadă pe ceea ce recomandă specialiștii. Există comisii ale specialiștilor, ei trebuie să analizeze evoluția pandemiei și ei trebuie să vină la politicieni pentru anumite măsuri care se impun de la caz la caz. Este foarte clar că situația în care ne aflăm acum este foarte îngrijorătoare.

Sunt în contact și cu guvernanții și cu specialiștii și deocamdată credem că împreună cu românii avem puterea să respectăm normele și să nu trecem în faze mai complicate administrative cum ar fi starea de urgență. Dar, sigur, dacă situația se înrăutățește și nu găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive.

Încă o dată, eu nu-mi doresc acest lucru, cred că nici românii nu-și doresc acest lucru. Haideți să respectăm normele în vigoare. Este clar că în acest moment numărul cazurilor este în creștere, noi ne-am așteptat, sincer, să intrăm într-o fază de descreștere. Este destul de greu de imaginat cum ar arătat o nouă fază de relaxare", a declarat Klaus Iohannis.

×
x close