"Băsescu pare că a jucat în scena publicitară "Halatu', cât e halatu'?". Pare o persoană cu o stabilitate emoţională profund afectată şi mă aştept dintr-un minut în altul, văzând scenele de la Cotroceni, să vină doi oameni îmbrăcaţi în alb să-i spună să meargă spre o locuinţă mai liniştită unde poate fi ajutat", a afirmat jurnalistul.
"Cred că România are un preşedinte instabil emoţional şi cu grave accente de instabilitate nervoasă(...). Preşedintele atacă CSM, atacă Guvernul, e un personaj de care ţi-e frică să te apropii. Este obsedat de ideea de a ataca şi cred că n-ar trebui să rămână fără consecinţe din punct de vedere legal atacul la adresa CSM. Sper să primească replica cuvenită din partea lor", a mai spus Radu Tudor.
Preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat pe judecătorul Horaţius Dumbravă că "minte", el precizând că îşi menţine integral declaraţia pe care a făcut-o atunci când a dat avizul de începere a urmării penale faţă de cinci foţti miniştri.
"Se pare că sunt magistraţi care ţin neapărat să facă politică şi au ajuns să o facă mai prost decât o facem noi, politicienii. Un domnn magistrat a considerat că în conferinţa mea de presă am afectat justiţia că am dat acte din dosar. Îmi pare rău, domnul magistrat minte. Îmi menţin integral declaraţia pe care am făcut-o când am anunţat cererea de urmărire penală pentru cinci foşti miniştri", a declarat Băsescu, joi, la Cotroceni, într-o o declaraţie de presă.
CSM a decis joi să sesizeze Inspecţia Judiciară atât în cazul declaraţiilor făcute de Victor Ponta cu privire la ancheta referitoare la Lukoil, cât şi în cazul afirmaţiilor lui Traian Băsescu privind dosarul Microsoft şi ale lui Varujan Vosganian despre condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu.
În ce priveşte sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul declaraţiei preşedintelui Traian Băsescu din 3 octombrie, Dumbravă a spus că urmărirea penală este confidenţială şi că toţi cei implicaţi în actul de justiţie trebuie să respecte acest lucru.
"După studiul dosarelor, spune în declaraţie domnul Preşedinte, rezultă că unele persoane care fac obiect al anchetei penale nu au primit bani, că sunt conturi blocate în străinătate, că declaraţiile de martor luate în dosar de procurori nu sunt acoperite cu probe, că anumite persoane nu au făcut denunţul la DNA. Urmărirea penală este nepublică, confidenţială. Toţi actorii care contribuie la înfăptuirea actului de justiţie, inclusiv Preşedintele României, Senatul sau Camera Deputaţilor, trebuie să respecte aceste coordonate procesuale", a arătat Horaţius Dumbravă.