„Primul lucru care îmi sare în ochi este comisionul de analiză a dosarului, care este foarte mic. Ştim bine că foarte mulţi oameni care au luat credite de la bancă s-au plâns de faptul că băncile au perceput comisioane foarte mari pentru analiza dosarului, pentru aprobare lui şi aşa mai departe. Ştiţi cât este comisionul de analiză a dosarului pentru un milion de euro credit la Ioana Băsescu? 500 de lei!”, a spus Radu Tudor, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3.
„De asemenea, sunt foarte multe drepturi pentru împrumutat, aşa cum este numită Ioana Băsescu, în paralel cu foarte multe obligaţii ale băncii. Bravo Ioanei Băsescu! A reuşit să facă un contract atât de bun cum şi-ar dori toţi românii care au credite la bancă. Este ceea ce am putea numi un contract model. Are rol, eventual, de jurisprudenţă. Cu ăsta ar trebui să te duci în istanţă, când ai probleme cu banca ta privată, şi să spui că ăsta e contractul fiicei preşedintelui României”, a continuat realizatorul emisiunii "Punctul de întâlnire".
„Ceea ce e foarte interesant la contracul CEC-ului este că regulile la care se supun toţi românii nu sunt valabile pentru împrumutatul Ioana Băsescu. Această bancă a statului, care dă în mod excepţional, împotriva propriilor sale norme, un credit de un milion de euro, nu-i cere garanţii suplimentare”, a mai precizat jurnalistul.
„Eu o felicit pe Ioana Băsescu că, la al doilea milion de euro din viaţa ei, reuşeşte să convingă o bancă de stat, prin terţi, să capete un astfel de contract”, a concluzionat Radu Tudor.