Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre demolarea caselor de patrimoniu: „Nicolae Ceauşescu n-a murit. E mai mult decât un sentiment de revoltă”

Radu Tudor, despre demolarea caselor de patrimoniu: „Nicolae Ceauşescu n-a murit. E mai mult decât un sentiment de revoltă”

M.T.
1 minut de citit Publicat la 20:05 14 Oct 2013 Modificat la 20:05 14 Oct 2013
Radu Tudor, despre demolarea caselor de patrimoniu: „Nicolae Ceauşescu n-a murit. E mai mult decât un sentiment de revoltă”
Demolarea caselor de patrimoniu din Bucureşti arată că Nicolae Ceauşescu nu a murit. Ba mai mult, el a fost clonat în mai multe exemplare în actuala conducere a Primăriei Capitale. Este ceea ce crede jurnalistul Radu Tudor, care a comentat astfel dezvăluirile anchetei realizate de reporterii emisiunii "În premieră".

„Când văd imaginile acestea, sincer, mă cutremur. Am citit în detaliu, şi ieri, şi astăzi, chestiunile legate de demolarea puţinelor case din Bucureşti care mai aduc aminte de tradiţie, de istorie şi de identitatea capitalei României. E mai mult decât un sentiment de revoltă. Ca să folosesc o expresie mai puţin academică, îţi vine să pui mâna pe par”, a spus Radu Tudor la emisiunea "La ordinea zilei" de la Antena 3.

„Văzând imaginile cu aceste buldozere, mi-am adus aminte o chestiune: Nicolae Ceauşescu n-a murit. El este artizanul acestei imense crime împotriva capitalei României, este cel care a dat personal dispoziţie să fie dărâmate, zeci, sute de case simbol pentru istoria statului român modern. Asta mă doare cel mai mult. În Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi în Primăria Generală a Capitalei a renăscut Nicolae Ceauşescu. Acolo a fost clonat acel dictator dement, în mult mai multe exemplare”, consideră jurnalistul.

„În ultimii 23 de ani, s-au construit tot felul de aberaţii, numite clădiri noi. Mă obsedează chestia asta, n-am văzut în această perioadă un român care să vrea să-şi construiască o casă după modelul arhitectonic, să zicem, muscelean”, a mai spus Radu Tudor.

„În ţările civilizate, astfel de clădiri se transformă în muzee, sunt reabilitate, sunt bine iluminate, sunt invitaţi turiştii străini să vină să viziteze şi să vadă istoria acelor locuri, pentru ca statul respectiv să încaseze nişte bani”, a concluzionat realizatorul emisiunii "Punctul de întâlnire".

×
TOP articole
x close