Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre cum ar putea să profite România după situația din Turcia

Radu Tudor, despre cum ar putea să profite România după situația din Turcia

o_1bdtcu50lvrun161atl1h621p0e8.jpg
17 Apr 2017   •   10:27

Turcia se afundă într-un autoritarism extrem de periculos. După ce a bătut palma cu liderul Rusiei, președintele Recep Tayip Erdogan își sporește puterile în mod exagerat, îndepărtând Turcia de valorile democrației europene. Pierderea Turciei ar putea însemna potențarea strategică a României, în planul securității și apărării. Dar și din punct de vedere economic. Sunt deja multe companii europene și mondiale care părăsesc Turcia, preferând țări mai liniștite și mai sigure din Sud-Estul Europei, printre care și România, scrie jurnalistul Radu Tudor pe blogul personal.

Înalta Comisie Electorală a Turciei (YSK) a anunțat duminică seara victoria taberei “da” la referendumul pentru modificarea Constituției, transmite Reuters.

După numărarea a aproximativ 98,95% din voturi, au optat pentru extinderea prerogativelor prezidențiale 51,34% din cetățenii turci cu drept de vot, informează agenția oficială de presă Anadolu.

Peste 55 de milioane de turci cu drept de vot au fost chemați la urne pentru a spune “da” sau “nu” în privința unei reforme constituționale în 18 puncte care ar institui un sistem prezidențial cu puteri ample în locul actualului model parlamentar. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost cel mai mare promotor al reformei, pe care o consideră necesară pentru a obține o mai mare stabilitate și a garanta astfel mai eficient creșterea economică și securitatea.

 

×
Subiecte în articol: radu tudor România
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close