Radu Mustăţea şi soţia sa, Roxana Mustăţea, au fost trimişi în judecată în noiembrie 2017, fiind acuzaţi că ar fi încasat, pentru un incident fictiv daune de peste 900.000 de lei, în baza unei poliţe de asigurare a locuinţei, o vilă aflată în cartierul Cotroceni.
Potrivit deciziei instanţei, Radu Mustăţea trebuie să achite Societăţii de Asigurare-Reasigurare ASTRA SA, prin lichidator judiciar KPMG Restructuring SPRL, suma de 914.378 lei reprezentând contravaloarea prejudiciului
Soţia acestuia, Roxana Mustăţea, a fost condamnată, în acelaşi dosar, la 3 ani închisoare cu suspendare pentru spălare de bani în formă continuată. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Mai exact, soţii Mustăţea ar fi încheiat poliţa de asigurare a imobilului la Astra Asigurări pentru suma maximă de 370.000 de euro. Imobilul asigurat era deţinut în baza unui antecontract de vânzare-cumpărare, semnat cu două săptămâni înainte de încheierea poliţei de asigurare.
Preţul vânzării imobilului era de 370.000 de euro, din care soţii Mustăţea au plătit 130.000 de euro, ulterior urmând să achite încă două rate egale, de câte 120.000 de euro.
La o lună după încheierea poliţei de asigurare, a fost declarat un eveniment la imobilul asigurat, pentru care societatea de asigurări Astra a aprobat, pe 15 octombrie 2010, o despăgubire de 915.000 lei.
Suma a fost virată în două tranşe. Prima tranşă a fost virată în contul bancar al mamei Roxanei Mustăţea, iar cea de-a doua tranşă a fost virată în contul societăţii M. Mar. Geoconstruct SRL, în prezent radiată. Cu suma obţinută, soţii Mustăţea au achitat imobilul, o vilă aflată în cartierul Cotroceni.
Plata despăgubirii a fost aprobată în şedinţa Directoratului Astra, al cărei preşedinte era, la vremea respectivă, Radu Mustăţea.
În urma cercetărilor, s-a constatat că evenimentul invocat pentru plata poliţei de asigurare a fost fictiv, iar dosarul de daună în baza căruia s-au decontat banii nu poate fi identificat.