Au fost şocaţi şi au fost uimiţi. Au râs de noi, dar s-au simţit şi complexaţi. Britanicii de la Top Gear ne-au arătat, în episodul filmat în România ce ştie şi ce nu ştie lumea întreagă despre noi. Romii şi Casa Poporului, creaţia lui Ceauşescu, pe de-o parte, luxul din Mamaia şi Transfăgărăşanul, pe de altă parte. România a o ţara a contrastelor.
Floriana Jucan a apreciat episodul filmat în România ca fiind ?cel mai bun exerciţiu de marketing, pe care Ministerul Turismului, cu mulţi bani, nu a reuşit să îl facă? În plus, nici un material care apare în emisiunea Top Gear, nu este niciodată contra cost, a precizat Giurgea.
El a remarcat de asemenea accentul deosebit care s-a pus în discuţiile ulterioare pe problema romilor, despre care s-a amintit în episodul românesc al Top Gear. "Dacă cineva are curiozitatea să consulte forumurile fanilor de afară, (...) vor constata că acolo nu se face absolut nici o referire la ţigani. Discuţia despre ţigani în emisiune durează cam două - trei minute, iar emisiunea are 45 de minute, ceea ce ne spune că (...) acesta este un punct sensibil pentru noi şi noi suntem de fapt un popor de complexaţi, care ne punem singuri mâna în cap şi care ne circimscriem foarte clar proverbului, românesc de altfel, prostul până nu-i fudul parcă nu e prost destul?.
Pe de altă parte, întrebat ce anume ar surprinde dacă ar fi pus în situaţia de a realiza un scurt film promoţional despre România, regizorul Radu Mihăileanu spune că nu s-ar îndepărta foarte tare de conceptul echipei Top Gear, însă, în plus, ar încerca să arate că ?punctele care par unora negative, de fapt sunt pozitive?. El ar încerca să pună în valoare inclusiv poporului rom, prin elementele sale pozitive. Mihăileanu a identificat o parte din marile calităţi definitorii ale României, printre care complexitatea şi umorul.
Antena3.ro