Antena 3 CNN Actualitate Radu Berceanu vrea să treacă porturile de la Dunăre în subordinea consiliilor locale

Radu Berceanu vrea să treacă porturile de la Dunăre în subordinea consiliilor locale

Radu Berceanu vrea să treacă porturile de la Dunăre în subordinea consiliilor locale
18 Sep 2009   •   12:26


O bătaie de cap în plus pentru administraţiile locale. Ministrul Radu Berceanu vrea să treacă porturile de la Dunăre în subordinea consiliilor locale. Acestea se află, în prezent, în administrarea Companiei Naţionale - Administraţia Porturilor Dunării Fluviale.

Sub pretextul restructurării instituţiilor din subordinea Guvernului, Radu Berceanu intenţionează să treacă porturile dunărene în administrarea Consiliilor locale.

Acestea se află, în prezent, în administrarea Companiei Naţionale - Administraţia Porturilor Dunării Fluviale, în baza unui contract încheiat pe termen de 49 de ani cu Ministerul Transporturilor. În plus, jurnaliştii din presa centrală spun că 20% din acţiunile Companiei Naţionale sunt deţinute de Fondul Proprietatea care are, la rându-i, 35% acţionari privaţi.

Conducerea Fondului a trimis deja o adresă către Ministerul Transporturilor, în care contestă intenţiile ministrului Radu Berceanu de a naţionaliza o societate comercială.

Şi Conducerea Companiei Naţionale - Administraţia Porturilor Dunării Fluviale a înaintat adrese către Consiliile Locale care vor să preia porturile în administrare, în care le atrage atenţia asupra acţiunilor pe care le deţine Fondul Proprietatea.

La iniţiativa Ministerului Transporturilor, Consiliile Locale din Bechet, Calafat, Drobeta-Turnu Severin şi Moldova Nouă au preluat deja administrarea porturile situate pe raza acestor localităţi.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Radu Berceanu porturi
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close