Antena 3 CNN Actualitate Putin, Bush şi Băsescu la aceeaşi masă. Totul despre dineul preşedinţilor (GALERII FOTO)

Putin, Bush şi Băsescu la aceeaşi masă. Totul despre dineul preşedinţilor (GALERII FOTO)

Putin, Bush şi Băsescu la aceeaşi masă. Totul despre dineul preşedinţilor <font color=red>(GALERII FOTO)</font>
08 Apr 2008   •   16:20

Seara zilei de 3 aprilie a fost una cu totul specială în cadrul summitului NATO desfăşurat la Bucureşti. A fost seara în care şefii celor peste 50 de delegaţii prezente în România, alături de soţiile lor, au participat la un dineu organizat de preşedintele României, Traian Băsescu. O seară specială chiar şi pentru Maria Băsescu, prima doamnă a României, care a stat la masă între doi dintre cei mai puternici oameni din lume: Vladimir Putin şi George W. Bush. Însă, nu în ultimul rând, o seară deosebită pentru hotelul Athenee Palace Hilton din Bucureşti, gazda evenimentului.

Printre oaspeţii prezenţi în sala Diplomat a hotelului s-au numărat Cancelarul german ? Angela Merkel, premierul Canadei - Stephan Harper, Secretarul General al ONU - Ban Ki-Moon, preşedintele Comisiei Uniunii Europene ? Jose Manuel Barroso şi Secretarul General al NATO ? Jaap de Hoop Scheffer, alături de soţia sa, Jeannine. Alături de aceştia, cei mai aşteptaţi oaspeţi, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi preşedintele SUA, George W. Bush. Aceştia au mâncat, au băut şi au avut ocazia să sărbătorească aici inclusiv aniversarea celor 60 de ani ai Secretarului General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer.

Invitaţii au avut parte de o bogată cină în ?patru acte?, timp în care au fost desfătaţi de aranjamentul din istorica sălă Diplomat a hotelului - tapet cu frunze aurii, tavan decorat cu vitralii şi oglinzi de cristal. La hotel, ei au fost întâmpinaţi de Friedrich W. Niemann, manager general, şi de Luiza Păduraru, director adjunct de vânzări (în prima poză, încadrând-o pe Angela Merkel).

VEDEŢI AICI IMAGINI DE LA RECEPŢIA INVITAŢILOR LA HILTON ŞI ARANJAMENTUL SĂLII DIPLOMAT
Fotografii oferite de Hilton România

Oficialii hotelului Hilton au oferit detalii pentru Antena3.ro asupra delicateselor servite de oaspeţii dineului ? parfait din ficat de raţă cu vin dulce, urmate de file de calcan prăjit şi icre negre. Meniul a mai cuprins un ?duet? de căprioară şi curcan cu sos de ienupăr, alături de piure de ţelina în foietaj. Ca desert, ştrudel cu cartofi dulci, jeleu din pere marinate în ţuică, cozonac şi un tort suculent pregătit special de bucătarii hotelului pentru Jaap de Hoop Scheffer. Totul stropit cu vin alb din tezaurul de Fetească Regală din 2006, în timp ce vinul roşu a fost un Merlot din 2003, ambele din Cramele ?Prinţ Matei?. S-a toastat cu şampanie Panciu şi s-a ciocnit un pahar de coniac Jidvei.



?Este o mândrie că am găzduit acest dineu istoric şi dovedeşte încă o dată că Athenee Palace Hilton reprezintă ceva în România şi chiar şi în Balcani?, a declarat managerul general al hotelului, Friedrich W. Niemann. Athenee Palace Hilton a găzduit, de asemenea, pe perioada summitului mai multe delegaţii şi a furnizat servicii de catering pentru peste 2.000 de delegaţi NATO, la patru locaţii diferite.

VEDEŢI AICI IMAGINI DE LA DINEU. MARIA BĂSESCU, ÎNTRE BUSH ŞI PUTIN

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close