Antena 3 CNN Actualitate Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu: Următoarele 10 zile sunt hotărâtoare pentru cei şase bebeluşi (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu: Următoarele 10 zile sunt hotărâtoare pentru cei şase bebeluşi (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu: Următoarele 10 zile sunt hotărâtoare pentru cei şase bebeluşi (VIDEO)
22 Aug 2010   •   10:45

Următoarele 10 zile sunt hotărâtoare pentru cei şase bebeluşi, victime ale incendiului de la Giuleşti. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu a anunţat că starea micuţilor este în cotinuare gravă, dar stabilă. Unul dintre bebeluşi rămâne intubat. Cât despre arsurile suferite de acestia, cele superficiale s-au vindecat, dar rămân rănile profunde care acoperă  suprafeţe mari.

Veştile despre cei şase micuţi care se zbat între viaţă şi moarte la Spitalul Grigore Alexandrescu nu sunt prea bune.

Constantin Bostan este în starea cea mai gravă. Sistemul lui respirator este ars, aşa că este ajutat de aparate. Tatăl lui nu a închis ochii de cinci nopţi.

O echipă de peste 100 de oameni are grijă de cei şase. Sunt medici neonatologi, de la terapie intensivă şi chirurgi plasticieni. Înăuntru, câte o asistentă stă permanent la capătul fiecărui incubator. Din trei în trei ore, bebeluşii primesc lapte.

Medicii le schimbă permenent tratamentul, în funcţie de cum respiră, cum reacţionează şi ce arată monitoarele.

De celalată parte sunt părinţii bebeluşilor care au murit. Pentru ei nu mai există vreo speranţă. Familia Georgetei Mihaela, una dintre fetiţe, este distrusă. Oamenii privesc neputincioşi prima şi ultima fotografie a copilei făcută cu nici o jumătate de ceas, înainte de a se dezlănţui infernul. Dormea liniştită după naştere.

La o săptămînă după ce i-a murit copilul, mama fetiţei este sedată şi nu a fost nici la înmormântare. Familia a dat hăinuţele, pătuţul şi tot ce cumpăraseră pentru Georgeta.

Părinţii bebeluşilor morţi vor să li se facă dreptate şi cei vinovaţi să fie pedepsiţi pentru chinul copiilor lor.



Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close