Radu Tudor a adus în emisiunea Punctul de întâlnire și două puncte de vedere care par să contrazică raportul Comisiei europene. Pe de o parte, un raport Eurostat, care arată că România a înregistrat în martie cea mai mare creştere a producţiei industriale din Uniunea Europeană, de 2,6% faţă de februarie, fiind pe locul al doilea în privinţa avansului anual, de 10,2%, potrivit datelor publicate vineri de biroul european de statistică, Eurostat.
În zona euro, producţia industrială a scăzut cu 0,1% faţă de februarie, dar a crescut cu 1,9% comparativ cu martie 2016.
În UE, producţia industrială a stagnat în martie faţă de luna precedentă, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut a avansat cu 2,4%. Creşteri mari ale producţiei industriale, faţă de februarie, au mai înregistrat, după România, Estonia (2,4%), Polonia (2,1%) şi Franţa (2%).
Cele mai mari scăderi lunare au consemnat Lituania (-3,1%), Grecia (-2%) şi Olanda (-1,7%).
Faţă de martie 2016, cea mai mare creştere a producţiei industriale a avut loc în Estonia (14,8%), urmată de România (10,2%) şi Letonia (10%), în timp ce în Olanda a scăzut cu 2,2%.
Pe de altă parte, Guvernul României care susține că exporturile de bunuri au fost în luna martie a acestui an în valoare de 5,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă cel mai mare export lunar din istoria ţării.
'Dinspre piaţă vin semnale pozitive, exporturile româneşti au o rată, în aceste luni, de trei ori mai mare faţă de 2016 şi cele mai ridicate, ca şi sumă, din 2012 şi până acum. În luna martie exporturile de bunuri au fost în valoare de 5,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă cel mai mare export lunar din istorie. Vă repet, 5,7 miliarde de euro, e un semnal extrem de bun, pozitiv şi încurajator', a declarat Sorin Grindeanu, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern.