Antena 3 CNN Actualitate PSD pregătește lista de motive pentru suspendarea președintelui Iohannis

PSD pregătește lista de motive pentru suspendarea președintelui Iohannis

o_1ci9hvdcl1a5p1lkp1v19rf5c77i.jpg
13 Iul 2018   •   13:25

Liviu Dragnea este hotărât să pună în aplicare suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, un demers despre care a spus că este 100% sigur.

Potrivit unor surse din PSD, se lucrează deja la motivele pe care partidul le va folosi pentru a cere suspendarea. Primul dintre acestea ar fi incidentul recent care a avut-o în centru pe consiliera Simina Tănăsescu. Aceasta l-a ameninţat pe judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, la ordinul lui Klaus Iohannis, susţin cei de la PSD. Un al doilea motiv este refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a promulga legile adoptate de Parlament şi boicotul continuu prin cereri de reexaminare şi contestaţii la CCR.

De altfel, în aceeaşi zonă se înscrie şi un al treila motiv, adică prezenţa lui Klaus Iohannis la mitingurile anti-guvernamentale. Şi cererea ca premierul Viorica Dăncilă să demisioneze, deşi nu are atribuţii în acest sens ar putea apărea în lista de motive pentru care Klaus Iohannis trebuie suspendat, la fel şi refuzul de a informa Parlamentul şi Guvernul despre întâlnirile cu factori externi şi deciziile de politică externă.

În final, deşi a semnat decretul de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, social-democraţii i-ar putea reproşa preşedintelui că a durat prea mult: 32 de zile, deşi trebuia să pună îndată în aplicare decizia Curţii Constituţionale. 

 

×
Subiecte în articol: Iohannis motive lista PSD Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close