Antena 3 CNN Actualitate PSD îl vrea pe Năstase înapoi la conducere

PSD îl vrea pe Năstase înapoi la conducere

PSD îl vrea pe Năstase înapoi la conducere
14 Iun 2007   •   14:22

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, ia în calcul tot mai mult, în ultima perioadă, cooptarea fostului lider al partidului, Adrian Năstase, în echipa de conducere a PSD pe zona de programe politice şi de proiecte. Surse apropiate liderului social-democrat au declarat, joi, că, deşi nu a participat la lansarea recentă a cărţii "România europeană", care este de fapt un program social-democrat lansat de Adrian Năstase, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a constatat că mulţi colegi din partid "au avut o reacţie extrem de bună la propunerea de dezbatere lansată de fostul prim-ministru".

De altfel, susţin sursele citate, la ultimele şedinţe cu liderii de organizaţii locale, s-a propus invitarea lui Adrian Năstase, a lui Miron Mitrea - fost secretar general şi a senatorului Sorin Oprescu la aceste întâlniri. La acel moment, Mircea Geoană nu a agreat deloc această propunere, evitând să supună la vot această chestiune şi a lăsat în curs de dezbatere iniţiativa. În ultimele zile însă, mai mulţi membri importanţi ai conducerii PSD şi şefi de organizaţii au apreciat conţinutul programului social-democrat "România europeană" ca "fiind un lucru foarte bun pentru PSD, partid care a înregistrat scoruri foarte mici în ultimele sondaje, în condiţiile în care o serie de analişti reproşează lipsă de programe şi îndepărtarea de electoratul tradiţional".

Apropiaţi ai preşedintelui PSD susţin că acesta l-ar fi contactat deja pe fostul prim-ministru Adrian Năstase şi i-ar fi propus o formă de implicare în conducerea partidului în perioada următoare. Conform surselor social-democrate, se pare că ar urma ca Adrian Năstase să preia zona de programe politice şi proiecte, lucru pentru care PSD a fost apreciat în perioada 2000-2004 când Năstase era prim-ministru, iar partidul avea peste 35% în sondaje. În condiţiile în care grupul de la Cluj, Victor Ponta şi alţi nemulţumiţi din partid îi reproşează scăderea în sondaje a PSD, Mircea Geoană, sfătuit de consilierii săi, ar fi ajuns la concluzia că este mult mai bine să îl coopteze pe Adrian Năstase în echipa de conducere, mai ales că şi din zona socialiştilor europeni au început să apară semnale puternice privind susţinerea lui Adrian Năstase.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close