PSD l-a acuzat, marţi, pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, că a numit membri PDL în funcţii de directori la CFR prin încălcarea înţelegerii politice bilaterale.
Astfel, Berceanu a numit, marţi, membri PD-L la CFR Infrastructură şi CFR Călători, ignorând înţelegerea cu PSD.
Potrivit surselor citate, nominalizările pentru cei doi directori generali la CFR SA şi CFR Călători au fost făcute de către PSD, partid căruia potrivit înţelegerii îi reveneau cele două posturi, în urmă cu două săptămâni, dar ministrul transporturilor şi infrastructurii nu a ţinut cont de ele. Aceleaşi surse au mai spus că Berceanu i-a nominalizat marţi pe cei doi directori, membri PD-L doar ca să gestioneze domeniul "o perioadă", scrie Newsin.
Sursele citate au menţionat că nu sunt de acord cu decizia ministrului pe care o consideră ca fiind de moment, iar aceste numiri ale directorilor la cele două companii au fost făcute în grabă.
Surse din PSD recunosc că au întârziat cu nominalizarea celor doi directori generali, "dar Berceanu putea să mai aştepte". În plus, aceştia au subliniat că nu au nimic cu persoanele stabilite de ministru, însă înţelegerile trebuie respectate.
"Se pare că soluţia cu interimatul nu a dat roade şi a fost generat un conflict cu bună ştiinţă între conducerea ministerului şi companii. A fost un conflict de muncă generat intenţionat. Pe noi ne interesează situaţia angajaţilor care vor fi disponibilizaţi şi nu cea a bugetului" au mai precizat sursele.
Ministrul transporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu, a confirmat, marţi, numirea lui Viorel Scurtu în funcţia de director general al CFR Infrastructură şi a lui Liviu Pescăraşu în cea de director general al CFR Călători.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a cerut marţi ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, să găsească soluţiile pentru a evita disponibilizarea a peste 12.000 de oameni de la CFR, el susţinând, după o discuţie cu sindicatele, că este posibil şi un conflict violent în caz contrar.
"Aş vrea să exprim profunda preocupare faţă de situaţia din zona CFR, există din informaţiile liderilor sindicali un proiect de disponibilizare de peste 12.300 de persoane, e o sumă gigantică şi cred că ministrul de resort are obligaţia să găsească soluţiile de natură socială, economică şi investiţională, care să nu ducă la o astfel de hemoragie de locuri de muncă. E un conflict de muncă pe cale să izbucnească în mod violent la CFR", a declarat liderul social-democrat. El a declarat că atunci când este vorba de 12.000 de oameni, demersul sindical de a protesta este justificat. Geoană a mai spus că respectivele concedieri nu au legătură cu acordul cu FMI. Întrebat dacă FMI a impus drept condiţii pentru încheierea acordului stand-by concedieri, Geoană a susţinut că nu s-a discutat în cadrul negocierilor concret despre domenii în care se vor face reduceri de personal. "Nu există nimic în acordul cu FMI care să prevadă chestiuni concrete. E vorba de o discuţie a unor principii. Nimeni n-a vorbit de niciun fel de companie naţională", a susţinut el.
Antena3.ro