"M-am sfătuit cu colegii mei, cu consilierii locali, am primit foarte multe telefoane să încetez această formă de protest. Vă mărturisesc, sincer, şi starea sănătăţii mele s-a degradat pentru că este cea de-a şasea zi în care nu am pus decât apă în gură. Am dormit cinci nopţi în primărie şi de trei zile mă alimentez cu perfuzii. Cred că este nevoie să fiu în deplinătatea forţelor mele pentru a duce la bun sfârşit această luptă şi municipiul Brad să aibă căldură", a declarat, sâmbătă, primarul din Brad, Florin Cazacu, anunţă Mediafax.
Cazacu a adăugat că mai este nevoie de aproximativ 2.500 de tone de păcură pentru această iarnă, suma repartizată nefiind suficientă pentru întreaga perioadă rece. "Banii asigură păcura pentru o perioadă, dar să nu uităm că iarna este abia la început. Trebuie soluţionată problema căldurii în municipiul Brad pentru toată iarna. Dacă va fi alocată o cantitate de 2.500 de tone de păcură din rezerva de stat, atunci s-ar asigura căldura pentru toată iarna, fără nicio problemă", a explicat primarul.
Greva foamei a început luni, pe motiv că Guvernul nu a alocat banii necesari societăţii care produce agentul termic pentru cumpărarea de păcură. Astfel că în peste 3.000 de apartamente nu a fost furnizată căldură în acest sezon, cele aproximativ 10.000 de persoane trecând printr-o perioadă extrem de dificilă.
Ministrul Administraţiei şi Internelor a precizat că peste cinci milioane de lei din fondul de rezervă bugetară au fost alocaţi pentru municipiul Brad şi alte şase localităţi, "pentru încălzirea populaţiei".
Din această sumă, municipiul Brad va primi un milion de lei, localităţile Lupeni şi Petroşani câte 500.000 de lei, Reşiţa şi Târgovişte câte 900.000 de lei, Caracal 800.000 de lei, iar Târgovişte 700.000 de lei.