Antena 3 CNN Actualitate Protestele continuă în ţară: Sindicaliştii pichetează sediile PDL

Protestele continuă în ţară: Sindicaliştii pichetează sediile PDL

Protestele continuă în ţară: Sindicaliştii pichetează sediile PDL
Foto: Intact Images
22 Oct 2010   •   08:50

Protestele bugetarilor continuă şi vineri în toată ţara. Sindicaliştii celor cinci mari confederaţii sindicale pichetează sediul Partidului Democrat Liberal. Oamenii cer guvernului să renunţe la tăierile salariale şi la disponibilizări şi vor modificarea legii salarizarii unitare. La proteste ar fi trebuit să participe şi sindicalişti din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Numai că aceştia au dat publicităţii un comunicat, în care atrag atenţia că şefii lor au stabilit activităţi speciale la locurile de muncă, tocmai pentru ca angajaţii să nu poată organiza proteste.

Mişcări de protest au loc şi la Mangalia, unde aproape o mie de angajaţi ai şantierului naval participă la un marş. Alţi o mie de sindicalişti constănţeni vor participa, pentru a doua zi consecutiv, la un miting în faţa sediului PDL Constanţa.

Şi angajaţii din justiţie protestează. Magistraţii Judecătoriei Piatra Neamţ şi-au suspendat activitatea în instanţă, iar procesele au fost amânate. Magistraţii solicită Guvernului ca prin aprobarea legii salarizarii unitare, veniturile lor să revină la grila initială, dinaintea scăderii cu 25 la sută.

Magistraţii se întâlnesc vineri în consiliul de administraţie pentru a decide dacă vor continua protestul pe timp nelimitat.

×
Subiecte în articol: protest pdl sindicalisti
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close